Scotch & Soda lanserar två nya parfymer – inspirerade av budskapet att våga uttrycka sig själv

ny parfym scotch & soda

Det Amsterdam-baserade varumärket Scotch & Soda tillkännager lanseringen av deras nya parfymer, I AM SCOTCH & SODA, genom att introducera två nya eau de parfums. Varje doft hyllar den unika individualiteten av personen som bär den. Inspirerade av budskapet att uttrycka sig själv, kan dofterna bäras vid alla tillfällen, från dag till natt. De nya parfymerna har fått taglinen ”Dare to be Yourself”, vilka båda fångar den fria Amsterdamandan av varumärkets hemstad.

Senaste parfymlanseringen Scotch & Soda Men som kom ut på marknaden 2019 har blivit populär med sina varma och kryddiga noter. Nu är det dags för en ny parfym inom kategorin EdP och förväntningarna är höga på denna nyhet.

Två nya Eau de Parfums – I AM SCOTCH & SODA

I AM Scotch & Soda parfymer

Den första doften karaktäriseras av bärnsten och trä och är inspirerad av Amsterdams cafékultur. En plats där människor möts längs stadens berömda kanaler. Doften kombinerar toppnoter av ljus bergamott, kryddig rosa peppar och färsk grönmynta med rena, energifyllda hjärtnoter av geranium, lavendel och salvia. Basnoter av cederträatlas, labdanum absolute och vetiver berikar doften och lägger till en träig edge.

Inspirationen från Amsterdams blomstermarknad, gör den andra parfymen lättare I sin natur då den karaktäriseras som blommig och muskig. Fruktiga toppnoter av äpple, litchi och melon möter lätta, blommiga hjärtnoter av ros och liljekonvalj, vilket framkallar en glad, ungdomlig energi – medan varma basnoter av kashmir, mysk och sandelträ gör den komplett.

Philippine Courtière har skapat parfymerna

ny parfym Scotch & Soda

Skaparen bakom de nya parfymerna är artisten och parfymören Philippine Courtière. Hon utvecklade båda dofternas profil under sin tid på Firmenich, världens största privat-ägda parfymhus.

Parfymflaskorna i glas är skapade av den kända ateljén Christian von der Heide i Hamburg, Tyskland. De är identiska i sin design och kompletterar varje dofts unika karaktär och återspeglar varumärkets kärlek för detaljer. Parfymflaskorna är en modern tolkning av Amsterdams tre ikoniska kors. Flaskans axlar och nacke går ihop för att skapa ett kors som förbinder mässingslocket med basen på ett oväntat sätt.

Båda flaskorna kommer i en färgglad parfymlåda, med Scotch & Sodas nya logotyp präglad på framsidan. Färgen på varje ask – matt orange och rosa – överensstämmer med färgen på varje doft.

Kampanjen frontas av Felix Mayr

Kampanjen fotades I Berlin och fångar den ungdomliga energin av respektive parfym. Kampanjen frontas av Felix Mayr – en känd schweizisk skådespelare som bland annat är känd för sina roller i Netflix serierna, Unorthodox och Kitz. Modellerna Kim Daria, Christen Rhule och Giuseppe Forchia syns även i kampanjen som fotograferades av den tyska fotografen Lisa Wassmann. Hon är känd från att tidigare fotograferat för många prestigefyllda magasin som Vogue och The New York Times.

Varumärkets lansering av “I AM SCOTCH & SODA” markerar expansionen av deras utbud av parfymer. Deras tidigare dofter inkluderar deras signaturdoft BARFLY som lanserades år 2010. Andra dofter förutom ovan nämnda Scotch & Soda Men är WITH LOVE och ISLAND WATER. Dofterna lanserades år 2019 respektive år 2020 och kommer för både män och kvinnor.

De nya parfymerna säljs i 60ml till ett pris av 620 kr. De kommer att finnas tillgängliga att köpa på Scotch & Sodas hemsida, samt i varumärkets butiker.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *