Semesterläsning – De nominerade till Årets Bok 2018

Bra böcker till sommarsemestern 2018

Även om det skett en viss förskjutning mot augusti, som är den stora semestermånaden på många håll i Sydeuropa, är juli fortsättningsvis månaden då de flesta tar ut sin semester i Sverige. Till skillnad från vad som varit fallet under senare år verkar det nu som att vädret äntligen är på ens sida om man planerar att fira sin semester på hemmaplan.

Semestern är en tid som många ägnar åt att endast ta det lugnt, något som verkligen behövs för att orka med all den stress som finns närvarande för de flesta i dagens samhälle. Att läsa har jag själv märkt att är ett av de bästa sätten att verkligen kunna slappna av. Böckerna erbjuder ofta den verklighetsflykt som behövs för att finna en inre ro och avslappning.

Det är dock inte alltid det enklaste att välja bland alla de mängder av böcker som numera ges ut under ett år. I dessa fall brukar många i allmänhet ty sig till bekanta för rekommendationer. Ett annat sätt kan vara att välja bland alla de 12 böcker som Bonniers Bokklubbars litteraturredaktörer nominerat till årets bok 2018. Vinnaren utses genom en omröstning bland svenska folket och Årets bok – folkets pris presenteras och belönas på Bokmässan i Göterborg i september 2018.

De nominerade till Årets Bok 2018 är:

Bonniers Bokklubbars litteraturredaktörer har utsett de nominerade efter flera kriterier: Boken ska innehålla en väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö. Den ska vara utgiven på svenska i Sverige (oberoende av förlag/egenutgivning) under 1 maj 2017–30 april 2018. Boken ska tilltala en bred läsekrets samt ha en hög språklig kvalitet.

Röstningsperioden började 24 april och alla som vill rösta på sin favorit kan göra det på www.aretsbok.se.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *