SENSEO® lanserar ny maskinkollektion för alla kaffeälskare

senseo kaffemaskin

Det är ett välkänt faktum att skandinaver, särskilt vi svenskar, älskar kaffe. Vi är så förtjusta i drycken att det uppskattas att vi dricker åtta kilo kaffe per person per år, vilket innebär ungefär tre koppar kaffe per person per dag. För att förhöja kaffeupplevelsen för svenska kaffeentusiaster lanserar SENSEO® nu en ny kollektion kaffemaskiner. 

Internationellt har kaffepads från SENSEO® sedan flera år tillbaka varit ett hållbart alternativ för att kunna njuta av välsmakande kaffe. Nu lanserar SENSEO® fyra nya SENSEO® Select-maskiner i Sverige, designade för att extrahera det bästa kvalitetskaffet från SENSEO®’s komposterbara** kaffepads som innehåller upp till femtio olika kaffebönor.

Exklusiv kaffeboost-teknologi

Varje SENSEO® Select-maskin erbjuder olika intensiteter av kaffe. Tack vare den nya funktionen ”intensity plus slider” kan du snabbt och enkelt välja ditt favoritkaffe – välj mellan ”lungo”, ”intense” och ”espresso” och några ögonblick senare njuter du av din kopp kaffe. Varje kaffemaskin består av mer återvunnet material än tidigare modeller och drar mindre energi, för att säkerställa att maskinen är ett miljösmart val såväl innan som under och efter livet med dig.

Den exklusiva ”kaffeboost”-teknologin använder totalt 45 arommunstycken som jämnt sprider varmt vatten över varje SENSEO® kaffepad. Funktionen ”Crema Plus” säkerställer att alla kaffeälskare kan njuta av ett välsmakande och sammetslent crema lager vilket ger en rik kaffesmak som till och med faller den mest krävande kaffekännaren i smaken. Kaffemaskinerna kan också brygga olika mjölkvarianter av kaffe samt varm choklad, vilket gör SENSEO® Select till det perfekta valet för familjer.

Maskinerna är tillverkade särskilt för att förhöja varje kaffeupplevelse och vi är så glada och stolta över att nu kunna erbjuda alla i Sverige en njutbar kaffestund i sitt eget hem. Våra hållbarhetsmål har stått i fokus i framtagandet av maskinkollektionen och vi har säkerställt att såväl design som produktion är så hållbar som möjligt, säger Christian Linde, General Manager Nordics Retail på SENSEO®. 

Kaffepods av växtbaserade material

Det yttre höljet på kaffepadsen från SENSEO® är tillverkade av komposterbara** växtbaserade material, vilket gör dem komposterbara utan att påverka på smak, arom eller utseende. Genom industriell kompostering av padsen kan näring från kaffet återföras till jorden samtidigt som avfallet minimeras.

Hållbarhet är kärnan i allt kaffe från SENSEO®. Alla kaffepads med endast svart kaffe innehåller 100% Rainforest Alliance-certifierat kaffe***. Genom rigorösa odlingsstandarder och ett transparent spårningssystem hjälper Rainforest Alliance kaffeodlare att odla och skörda sitt kaffe genom metoder som är mer socialt och miljömässigt hållbara. 

Produktinformation

  • Totalt fyra nya SENSEO® Select- maskiner kommer att finnas tillgängliga hos utvalda återförsäljare från och med juni 2022 
  • Maskinerna finns i fyra utföranden: Deep Black Best, Black Eco, Better White and Better Black.
  • Maskinens mått är 31cm x 15,5 cm x 31 cm, uppskattad vikt 2 kg. 
  • Rekommenderat pris hos återförsäljare: 899 SEK. Det faktiska priset i butik bestäms av varje enskild återförsäljare. 

*Fairtrade.se – Kaffe
** Biologiskt nedbrytbar och komposterbar enligt den europeiska standarden SS-EN 13432.
*** Rainforest Alliance Certified. Se www.ra.org för mer information.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *