Serveringsvagnar för gentlemannen

snygga vintage serveringsvagnar

I och med höstens ankomst börjar det igen vara dags att förbereda sig på mysiga hemmakvällar. Vi börjar från en lite bortglömd detalj i många hem – serveringsvagnar.

Serveringsvagnen har traditionellt använts främst som matvagn, men även som rullande barskåp är det en ytterst elegant inredningsdetalj. Tack vare hjulen är vagnen och praktisk för många olika ändamål.

Snyggaste mobila barskåpen

Det finns flera olika modeller av manliga serveringsvagnar på marknaden som närmast kunde betraktas som mobila barskåp. Det är ett enkelt sätt att rulla fram vagnen till matsalsbordet eller soffbordet och låta gästerna få en överblick över vilka drinkar värden erbjuder.

Här är några exempel på riktigt stiliga serveringsvagnar i klassisk stil som alltså även kan betraktas som mobila barskåp.

Bargloben – en klassisk inredningsdetalj

vintage serveringsvagn mobilt barskåp

Denna barglob är en riktig klassiker inom inredningsvärlden. Här finns förvaring för glas och flaskor, hjul för att kunna förflytta den lätt. Den har en höjd på 111 com och är 68 cm i diameter totalt.

serveringsvagnar i klassisk stil

En oerhört snygg och manlig inredningsdetalj oavsett om du väljer att ha den uppe eller stängd.

barglob vintage stil serveringsvagn

Här syns en lite rymligare och ljusare modell av den klassiska bargloben. En oerhört populär variant på marknaden och rena drömmen för varje manligt hobbyrum.

Bargloberna har även snygg utsmyckning innanför locket. Tillsammans med mahognyfärgen piffar det upp vilket av hemmets hörn som helst.

Klassisk serveringsvagn i vintage stil

serveringsvagnar i klassisk stil

För den som söker en mer traditionell serveringsvagn med klassisk design finns här en variant med praktiska flaskhållare som håller flaskorna stabila vid förflyttning. Serveringsvagnen är dock avsedd främst som dekoration och bör därför belastas med en vikt på maximalt 20 kg.

Serveringsvagn i Art Déco-stil

serveringsvagnar i art deco stil

Det råder ingen tvekan om att detaljer från 1920-talets Art Déco inriktning är hett inom inredning just nu. Troligen är detta även en stil som inte försvinner i första taget. Den har nämligen alltid haft sina trogna anhängare.

Här syns en stilfull serveringsvagn som osökt får en att tänka på 1920-talets glada dagar.

Större flyttbara barskåp

flyttbara barskåp

För den som önskar ännu större förvaringsutrymme finns också de koffertliknande barskåp som vi tipsade om tidigare i ett inlägg om manliga inredningsprylar.

Sammandrag

Såklart finns även många andra typer av serveringsvagnar på marknaden just nu. Efter att ha varit ute i kylan ett tag kunde man säga att vi äntligen välkomnat serveringsvagnarna till våra hem med öppna armar igen.

Hösten är alltså det perfekta tillfället att mysa ner sig i favoritsoffan med värmande drinkar. Då är det serveringsvagnen en väldigt praktiskt detalj för att låta drinkarna finnas på en armlängds avstånd från dig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *