Shakespeares Hamlet på Kronborg Slott

Foto: Tobias Fonsmark

Hamlet och hela hans entourage har flyttat in på Kronborg Slott – detta för att fira att Hamlet-scenen på slottet fyller 200 år och för att minnas Shakespeares dödsdag – för 400 år sedan. Slottets gäster kan möta Hamlet-teamet på slottsgården och inne på slottet under hela sommaren.

Hamlet Live hade premiär 1 juni på Kronborg Slott och kan upplevas fram till den 31 augusti 2016. Alla dagar mellan 10-17.

När Kronborgs besökare tar sig över bron och upp mot slottet träder de direkt in i Hamlet-världen. Här möter de dramaprinsen från Danmark men också Ofelia, Gertrude, Claudius, Polonius, Laertes, spöket och Yorrick, som nu flyttat in på slottet.

hamlet 2
Foto: Tobias Fonsmark

Gästerna möter kanske Hamlet på hans rum där han kokar av ilska över mordet på hans far, den tidigare kungen. Samtidigt kikar Ofelia in hos honom för att få en kärleksfull blick eller ett ord från sin älskade Hamlet. Det kan också hända att hon förtvivlat yrar runt inne på slottet, sjuk av kärlek och fylld av gråt. När gästerna vandrar runt på slottet så upplever de karaktärernas vardagsliv på nära håll och blir vittnen till deras tragiska öden när kungamorden avslöjas och de kämpar för sina liv.

Ingen vet vad slottets gäster kommer att uppleva, men oavsett var de befinner sig på slottet så går de runt i en Hamlet-värld med drama, begär, giftmord, förställningar, fäktningskamper och spöket i kasematterna.

hamlet 3
Foto: Tobias Fonsmark
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *