SIHH 2015-Ralph Lauren Automotive Chronograph

Modehuset Ralph Lauren har traditionellt sett varit mer känt för sina klädkollektioner, men på senare år har även klockorna i deras kollektioner fått alltmer uppmärksamhet bland klockälskare. Deltagandet i årets SIHH-mässa är ett av bevisen för detta.

Ralph Lauren har alltid varit något av en mästare på det som man kallar livsstilsmarknadsföring. Med Ralph Laurens senaste skapelse, klockan Automotive Chronograph, bevisar modehuset ännu en gång sin styrka inom området.

Inspirationen till klockan Automotive Chronograph har man hämtat från Ralph Laurens egna bil Bugatti Type 57Sc Atlantic Coupe från år 1938.

ralph lauren automotive 4Den svarta Bugatti 57CS Atlantic Coupé, som byggdes år 1938, är en av de många sällsynta och värdefulla veteranbilar som hör till Ralph Laurens privata bilsamling.

ralph lauren automotive 5

En av de mest eleganta detaljerna på Ralph Laurens Automotive Chronograph är träpanelen runt urverket på klockan. Denna har inspirerats av instrumentbrädan på hans Bugatti.

ralph lauren automotive 2Klockan har sex synliga skruvar på bezeln. Dessa är avsedda att efterlikna de skruvar som fäster ratten på Bugattin.

ralph lauren automotive 3

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *