SIHH-mässan i Genève börjar imorgon

Det finns två mässor som varje år samlar klockälskare från hela världen. Först är det Salon International de la Haute Horlogeri (SIHH) i Genève, där främst Richemontgruppens märken ställer ut sina klockor och sedan är det Baselmässan i mars där bland annat Patek Philippe, Breitling och Rolex visar upp sina nyheter. SIHH-mässan börjar imorgon 19.1 och pågår fram till och med fredag.

I år firar SIHH-mässan sitt 25-års jubileum och mycket har hänt under dessa år. Från att ha börjat med fem utställare som delade på 4500 m² har mässan växt till att i år inhysa 16 utställare på en 45.000 m² stor yta. Till årets mässa väntas över 13.000 besökare.

Det är kanske inte så märkligt att mässan röner så stort intresse med tanke på att några av världens allra mest exklusiva märken visar upp sig. Bland de som kan nämnas i detta sammanhang är bland annat Audemars Piguet, Jaeger-LeCoultre, Officine Panerai, Cartier och Vacheron Constantin. Men även mässans övriga utställare har alla en lång och intressant historia som klockmakare. Här är SIHH-mässans alla 16 utställare år 2015:

Lange & Sohne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Cartier, Greubel Forsey, IWC, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Officine Panerai, Parmigiani Fleurier, Piaget, Ralph Lauren, Richard Mille, Roger Dubuis, Vacheron Constantin, Van Cleef & Arpels.

Nedan är den officiella presentationsvideon av SIHH-mässan år 2015:

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *