Sjöö Sandström lanserar UTC Skydiver Black Night

Modellen UTC Skydiver utvecklades år 2011 utifrån 35 specifika krav med fokus på hållbarhet och funktion för och tillsammans med den svenska militären. UTC Skydiver är ännu idag den officiella klockan för det svenska flygvapnet.

Nu, fem år senare har Sjöö Sandström utvecklat en ny version av modellen, UTC Skydiver Black Night. Det är en naturlig förlängning av dess föregångare. Med den svart behandlade DLC boetten, den mystiska svarta urtavlan med militär gråa inslag, har man återigen tillverkat en klocka som fungerar lika bra oavsett om man flyger över molnen i ett stridsflygplan eller om du är på marken och uppskattar funktion och hållbarhet i perfekt harmoni.

sjoo-sandstrom-utc-skydiver-black-night-product

UTC Skydiver är en av Sjöö Sandströms mer tekniska klockor, som innehar en stor boett med både analog och digital display. Sjöö Sandströms klockor består enbart av högpresterande material, alltifrån deras reptåliga antireflexbehandlade safirglas till den DLC-behandlade boetten i rostfritt stål. 

sjoo-sandstrom-utc-skydiver-black-night-close-up1

Klockan har självlysande siffror med ”white super-luminova” och visare med ”super-luminova”.

sjoo-sandstrom-utc-skydiver-black-night-close-up

Klockan har ett grovt gummiband och 10 ATM vattenresistens, vilket innebär att den tål bland annat bad, dusch och snorkling. Klockan har en vridbar dykring som man kan snurra på. Ringen har en pil som vid neutralt läge ska stå på tolvan, vid dyk ställer man den på tiden man dykt ned för att hålla koll på hur länge man varit nere.

sjoo-sandstrom-utc_skydiver_blknght_prod

Sjöö Sandström UTC Skydiver Black Night med gummiband har ett rekommenderat pris på 24 700 kronor. Varje klocka har ett unikt referensnummer.

sjoo-sandstrom-i-stockholm

Sjöö Sandström är en Svensk tillverkare av exklusiva armbandsur som grundades av Christer Sjöö och Mikael Sandström år 1986. Klockorna monteras ihop i Stockholm och alla exemplar kommer från deras urmakeri. Materialval och vikten av Skandinavisk design gör klockorna unika och attraktiva på världsmarknaden.

1993 introducerades Sjöö Sandströms första armbandsur, Sjöö Sandström Automatic. Klockan vann “Utmärkt Svensk Form”-priset 1995. Idag är Sjöö Sandström en av få oberoende tillverkare i världen av exklusiva klockor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *