Skaffa din egen utomhuspool till sommaren

bygg swimmingpool hemma

Det är många som drömmer om att skaffa en egen utomhuspool till tomten. I vårt klimat finns det vissa utmaningar med att ha en swimmingpool, men med bra planering är det enklare än du tror. Här har vi samlat några tips för dig som funderar på att skaffa en swimmingpool till hemmet.

Sommartid kan poolen värmas upp till lämplig temperatur med hjälp av solen. Under resten av året och under kalla sommarnätter kan det dock behövas lite hjälp på vägen.

Tips för dig som vill ha swimmingpool till hemmet

Det finns vissa tillbehör som är nödvändiga för dig som har swimmingpool på våra breddgrader. En poolvärmare är att rekommendera eftersom du med hjälp av denna kan säkerställa att vattentemperaturen alltid är behaglig. Med denna kan du också ta i bruk din swimmingpool redan tidigt på våren och bada även på hösten. Du förlänger helt enkelt säsongen för din swimmingpool.

Det är också viktigt att du väljer en stomme som är av bästa möjliga kvalitet. I dagens läge är Thermopool 3.0 marknadens bästa, med väggar av frigolit och betong. Det är frigoliten som håller värmen i swimmingpoolen, medan betongen gör att den kan hålla upp till 100 år.

Ytterligare tillbehör som behövs för swimmingpoolen

Du har kanske hört talas om hur jobbigt det kan vara att äga en swimmingpool. Främst eftersom den behöver rengöras med jämna mellanrum. På detta område har dock mycket hänt under senare år. Numera finns det nämligen högklassiga pooldammsugare och poolrobotar som gör jobbet åt dig. Pooldammsugare kan städa väggar, botten och vattenlinjen på din swimmingpool.

Ytterligare tillbehör som kan rekommenderas är skjutbara pooltak. Dessa är numera riktigt stilrena och kan anpassas i olika höjd för att passa din trädgård. Lamelltäckning är ett annat populärt alternativ för de som vill ha en mindre framträdande poolskydd. Det finns t.o.m. lamelltäcken med solarlameller som tillför extra värme till poolen!

Avslutningsvis – förgyll din trädgård med pool

Swimmingpooler är ofta förknippade med lyx och flärd. Och visst känns det lyxigt med en egen pool för att undvika att behöva bege sig till stranden varje gång man vill bada. Men som på många andra områden har tekniken gått framåt även på detta område, vilket har gjort att priserna kommit ner. Det har också gjort att det är mycket enklare än tidigare att själv bygga sin pool samt underhålla den.

På bland annat Poolgiganten.se finns en utmärkt poolguide där du får allt du behöver tänka på innan ett köp av en utomhuspool. Varför inte börja planera för en swimmingpool till din trädgård redan denna semester?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *