Skandinaviens största romsamling erbjuds nu på nyöppnade Cane Rum Society i Hagastaden

cane rum society största romsamling

Lagom till den annalkande hösten och mörkret har den privata romsamlaren Niklas Blomquist och barkonsulten/romentusiasten Duane Shepherd gått samman för öppna en restaurang med fokus på karibisk mat och karibiska cocktails i framväxande Hagastaden i Stockholm.

Cane Rum Societys unika rombiblioteket har Skandinaviens största av samling av sällsynta, limiterade vintage- och super-premium-roms från några av världens bästa internationella och oberoende samt privata varumärken.

cane rum society hagastaden Stockholm

Över 1200 olika typer av rom

Över 1200 olika typer av rom finns i baren och i biblioteket. Cane Rum Society blir dessutom Nordens första ”brand home” för Zacapa Rum och erbjuder hela Zacapasortimentet och speciella årgångar som kan avnjutas rent eller i cocktails. Rombaserade cocktails är i fokus på menyn i allt från Punch till Daiquiri, Mojito, Pina Colada eller signaturcocktailen Zacapa Manhattan.

Under de allra gråaste och mörka dagarna på året tar vi med glädje det karibiska köket och cocktails till Stockholm. Vi kommer att vara en destination som alla romälskare kan komma till. Genom speciella middagar och masterclasses tillsammans med romambassadörer och skickliga destillatörer kan våra gäster lära sig mer om deras favoritrom, förklarar grundare av Cane Rum Society Duane Shepherd.

nyöppnade cane rum society hagastaden Stockholm

Mat från karibiska öarna

Köket serverar mat från de karibiska öarna så som Jerk Chicken, Rice ’n’ Peas, Naked Fisherman Snapper & Caribbean Hummer, Trini Curry Goat & Creole Rubbed Blackened Tuna. Barchefen Jack Parker ansvarar för att skapa fantastiska rombaserade cocktails.

Det är spännande att ett sådant omfattande rombibliotek äntligen existerar och att vi har möjlighet att på en plats kan presentera hela sortimentet av Zacapa Rum för romälskare i hela Skandinavien, säger Charlotte Halsius, Brand Ambassador Diageo Sverige och Norge.

drinkrecept zacapa manhattan

Recept Zacapa Manhattan

  • 4cl Zacapa Centenario 23
  • 1 cl Blanco Vermouth
  • 1 cl Sweet Vermouth
  • 1 dash Angostura Bitters
  • Garnityr: Marachinokörsbär

Metod: 
Rör samtliga ingredienser med is och sila upp i ett kylt cocktailglas. Garnera med ett maraschinokörsbär.

Så hittar du dit:

Cane Rum Society
Ninni Kronbergs gata 1
171 64, Hagastaden, Solna

Öppettider:
Måndag – fredag: 11.00 – 01.00
Lördag: 17.00 –  01.00
Söndag: STÄNGT

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *