Skanör Aquavit är nubben som passar till julmaten

nubbe till julbordet
Foto: Göran Buhre

Skanör är en genuint skånsk pärla i dubbel bemärkelse. Dels är det en idyllisk semesterort med vidsträckta vita stränder och karaktäristiska badhytter. Sedan har vi även Skanör Aquavit – en allroundsnaps som passar bra till julmaten; till sillen, den rökta och gravade laxen, men också till de varma smårätterna och osten.

Skanör Aquavit från anrika skånska Saturnus har belönats med en av spritvärldens finaste utmärkelser: Guldmedalj och ”Best in Class” vid International Wine & Spirit Competition i London.

bästa nubben till julbordet
Foto: Göran Buhre

Detta är en klassisk finstämd akvavit, milt kryddad med kummin, anis och fänkål. Vi kallar den för en allroundsnaps eftersom den går att plocka fram vid alla de fyra årstidernas festliga tillfällen: vinterns jul- och nyårsfirande, vårens påskmiddagar, midsommarfesterna och kräftskivorna samt även höstens puttriga grytor, säger Lajla af Trolle, brand manager på Saturnus.

Under 2019 kommer Skanör Aquavit i en pietetsfullt nydesignad modell. ”Det ska synas att detta är en akvavit som har sitt ursprung i Skåne” hälsar formgivarteamet bakom den nya flaskan.

Skanör Aquavit har artikelnummer 83704 på Systembolaget. Priset är 219 kr.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *