Nu har en ny skjortkollektion utkommit från klassiska skjorttillverkarna Stenströms. Stenströms har sedan länge kunnat titulera sig Kunglig Hovleverantör och får använda de båda titlarna ”By appointment to H M the King Carl XVI Gustav of Sweden” samt ”By appointment to H M the Queen of Sweden”.
I slutet av 1890-talet var skräddaren August Stenström i Helsingborg vida känd för sina skjortor. Bland kunderna fanns många av de utländska sjökaptener som passerade hamnen i Helsingborg, och som tog sina Stenströmsskjortor med sig när de seglade vidare ut i världen. År 1899 bestämde sig August, stärkt av sina framgångar, för att utöka verksamheten och omvandla sitt skrädderi till en modern skjortfabrik.
Skjortkollektionen 1899 från Stenströms
Idag är Stenströms internationellt kända för sitt exceptionella skjorthantverk. De använder sig av de bästa materialen och tillverkar skjortor med perfekt passform och känsla – allt för att ge bäraren den där extra upplevelsen av tillit och stil. Man kallar det Swedish confidence.
Skjortkollektionen 1899 är en hyllning till August Stenströms tidlösa hantverk. Skjortorna är tillverkade av den finaste bomull och med en minutiös känsla för detaljer. Skjortkollektionen 1899 sammanfattar historien om grundaren August Stenström, hans passion för skrädderi och kvalitet och den subtila känslan av Swedish confidence.
1899 är en limiterad skjortkollektion där Stenströms har lagt hela sin själ i att hitta världens finaste tyger, forma varje skjortdetalj till perfektion och kombinera det med innovativt skrädderi. Deras ambition har varit att skapa en skjorta av enastående kvalitet.
Skjortan 1899 har följande egenskaper:
- En bålstorlek per kragstorlek
- Delat ok för bättre passform
- Tyget är av amerikansk långfibrig Supima bomull, bomullens kashmir.
- S.k. kavajärms isömnad, en teknik som ofta används i kostymer för den naturliga looken det framkallar. Den övre delen av ärmen är större än ärmhålsöppningen, vilket gör det lättare att justera skjortärmen för att underlätta rörelse vid axeln.
- Pärlemorknappar. Varje knapp är unik då den är tillverkad av en naturlig snäcka. Knapparna skärs ut och hålen borras, antingen för hand eller med en maskin.
- Tätare stygnlängd. De syr 9 stygn per centimeter.
- En s.k mouche sys i nederkanten av sidsömmen mot fållen för ökad styrka.
- 2 mm stickning runt krage, manschett och framkant.