Stenströms firar 120 år med jubileumskollektion

Detta år fyller Stenströms 120 år som modevarumärke och nu kommer en jubileumskollektion med speciellt framtagna skjortor och blusar tillsammans med några barnplagg för att fira detta. Kollektionen som består av enbart vita plagg lanseras i butik och online idag.

Kort historia om Stenströms

Det var i slutet av 1890-talet som skräddaren August Stenström blev känd för sina kvalitetsskjortor. Bland annat utländska sjökaptener som passerade hamnen i Helsingborg tog skjortorna med sig när de seglade vidare ut i världen.

År 1899 utökade August Stenström verksamheten och omvandlade sitt skrädderi till en modern skjortfabrik. Idag kan Stenströms titulera sig Kunglig Hovleverantör, vilket innebär att märket får använda titlarna ”By appointment to H M the King Carl XVI Gustav of Sweden” och ”By appointment to H M the Queen of Sweden”.

Läs mer om skjortkollektionen 1899 från Stenströms här.

snygga quilade västar på nätet

Idag finns finns förutom skjortor, ett stort urval av plagg hos Stenströms. Här kan bland annat nämnas de quiltade västarna som är bland det stiligaste du hittar på marknaden. Även tröjorna i merinoull är uppskattade bland män över hela världen.

Jubileumskollektion med nyskapande design och tidlöst hantverk

Genom jubileumskollektionen vill Stenströms visa sitt arv och hantverk, med plagg som andas tidlöshet i såväl materialval som design. Nyskapande design och innovativa material som ekologiskt linne, bomull/ tencel och jaquardvävda tyger kombineras med klassiska snitt, vilket ger hållbara plagg som varar över tid.

jubileumskollektion Stenströms

Med en fantastisk kvalitet och perfekt passform förmedlar plaggen inte bara en unik känsla för de som bär dem, utan står även för långsiktighet och mer hållbara konsumtionsvanor. Med 120 års erfarenhet av hållbart hantverk ser företaget fram emot att ta sin filosofi in i framtiden.

– Stenströms är ett varumärke som sedan start har använts av män i alla åldrar. Från början var det både sjökaptener och unga framgångsrika män som använde våra skjortor. Idag kanske man köper sin första skjorta till konfirmationen och vi erbjuder skjortor som passar både i arbetslivet, på fritiden och till fest. Förhoppningsvis fortsätter man köpa våra skjortor livet ut”, säger Peter Juriado, chefsdesigner för herr på Stenströms.

Stenströms kvalitetskjortor

Skjortor som bör finnas i varje mans garderob

Kollektionen innehåller enbart vita plagg och består av 9 herrskjortor, 9 damblusar, samt 3 barnplagg. Inför jubileet har Stenströms samarbetat med Per Nilsson, medgrundare till King samt podcasten Gentlemanualen. Per har tagit fram två skjortor som han anser bör finnas i varje mans garderob; en klassisk vit skjorta och en smokingskjorta.

nyårsmode stenströms herr

Stenströms idag

Stenströms samarbetar med världens ledande tyg- och knappfabriker som de senaste åren gjort stora investeringar för att begränsa sin miljöpåverkan. Tillverkningen av skjortor och blusar sker på moderna anläggningar i Europa där lagstiftning kopplat till kemikalieanvändning, rening av vatten och arbetsvillkor är den strängaste i världen. Dessa värderingar är något som både Stenströms och dess kunder sätter högt värde på.

– Stenströms är idag ett internationellt företag, representerat i mer än ett tjugotal länder. Stenströms har haft en fantastisk utveckling, inte minst den senaste 10-årsperioden med en årlig tillväxt på mer än 10%. Stenströms är ett genuint och unikt varumärke som vilat på samma grundvärderingar i 120 år. Vår passion för att tillverka kvalitetsplagg som håller över tid gör att intresset för Stenströms idag är större än någonsin tidigare. Vi ser med tillförsikt fram emot de kommande 120 åren,” säger Fredrik Strandberg, VD Stenströms.

snygga skjortor från stenströms
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *