Stenströms firar 120 år med jubileumskollektion

Detta år fyller Stenströms 120 år som modevarumärke och nu kommer en jubileumskollektion med speciellt framtagna skjortor och blusar tillsammans med några barnplagg för att fira detta. Kollektionen som består av enbart vita plagg lanseras i butik och online idag.

Genom jubileumskollektionen vill Stenströms visa sitt arv och hantverk, med plagg som andas tidlöshet i såväl materialval som design. Nyskapande design och innovativa material som ekologiskt linne, bomull/ tencel och jaquardvävda tyger kombineras med klassiska snitt, vilket ger hållbara plagg som varar över tid.

Med en fantastisk kvalitet och perfekt passform förmedlar plaggen inte bara en unik känsla för de som bär dem, utan står även för långsiktighet och mer hållbara konsumtionsvanor. Med 120 års erfarenhet av hållbart hantverk ser företaget fram emot att ta sin filosofi in i framtiden.

– Stenströms är ett varumärke som sedan start har använts av män i alla åldrar. Från början var det både sjökaptener och unga framgångsrika män som använde våra skjortor. Idag kanske man köper sin första skjorta till konfirmationen och vi erbjuder skjortor som passar både i arbetslivet, på fritiden och till fest. Förhoppningsvis fortsätter man köpa våra skjortor livet ut”, säger Peter Juriado, chefsdesigner för herr på Stenströms.

Kollektionen innehåller enbart vita plagg och består av 9 herrskjortor, 9 damblusar, samt 3 barnplagg. Inför jubileet har Stenströms samarbetat med Per Nilsson, medgrundare till King samt podcasten Gentlemanualen. Per har tagit fram två skjortor som han anser bör finnas i varje mans garderob; en klassisk vit skjorta och en smokingskjorta.

Stenströms samarbetar med världens ledande tyg- och knappfabriker som de senaste åren gjort stora investeringar för att begränsa sin miljöpåverkan. Tillverkningen av skjortor och blusar sker på moderna anläggningar i Europa där lagstiftning kopplat till kemikalieanvändning, rening av vatten och arbetsvillkor är den strängaste i världen. Dessa värderingar är något som både Stenströms och dess kunder sätter högt värde på.

– Stenströms är idag ett internationellt företag, representerat i mer än ett tjugotal länder. Stenströms har haft en fantastisk utveckling, inte minst den senaste 10-årsperioden med en årlig tillväxt på mer än 10%. Stenströms är ett genuint och unikt varumärke som vilat på samma grundvärderingar i 120 år. Vår passion för att tillverka kvalitetsplagg som håller över tid gör att intresset för Stenströms idag är större än någonsin tidigare. Vi ser med tillförsikt fram emot de kommande 120 åren,” säger Fredrik Strandberg, VD Stenströms.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *