Skotska höglandet inspirerar i ny glasögonkollektion

ny glasögonkollektion hösten 2018

Det svenska optikföretaget Smarteyes har sina rötter i den skandinaviska designtraditionen. Med det som utgångspunkt blickade företagets designers över Nordsjön för att hitta inspiration till höstens tredje nya kollektion – The Highlands.

The Highlands är en kollektion full av kontraster. Skandinavisk återhållsamhet möter ornamenterade metaller och mönster som för tankarna till det skotska höglandet. Romantiska föreställningar om en svunnen tid på den idylliska skotska landsbygden, möter moderna material och tidlösa former inspirerade av den kaotiska vardagen i Londons East End.

I arbetet med kollektionen, kombinerade vi det bästa från igår med våra idéer om framtiden. Ornamenterad metall och klassiska Windsorringar möter matta ytor och modern acetat. Resultatet är The Highlands – en kollektion full av kontraster och motsatser som passar alla som uppskattar tidlös elegans och stil, berättar Smarteyes Creative Director Pernilla Algede.

höstens snyggaste glasögon 2018

The Highlands består av åtta bågar som alla går att få i ett antal olika färger och mönster. Kollektionen släpps i Smarteyes svenska butiker idag den 25 oktober och kostar 1000 kronor styck. Det innebär att du kan få kompletta enkelslipade glasögon med bågar ur kollektionen från 1500 kronor och från 3500 kronor för progressiva glas.

höstens snyggaste glasögon

Glasögonkollektion som vässar affärsstilen

Tidigare i höst tog Smarteyes designers även fram en kollektion med den moderna affärskvinnan och affärsmannen som inspirationskälla. Resultatet blev titankollektionen New Business Collection by Smarteyes.

höstens glasögon business 2018

New Business är en kollektion där materialen spelar en stor roll. Titan har valts framför stål, något som gör bågarna starka, flexibla, lätta och ett bättre val för nickelallergiker. Till det har Smarteyes valt att kombinera med acetat av mycket hög kvalitet, istället för vanlig plast.

höstens glasögon

Även bågarna i New Business kollektionen kostar 1000 kronor styck. Kompletta enkelslipade glasögon med bågar ur kollektionen från 1500 kronor och från 3500 kronor för progressiva glas.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *