Skottlands somrigaste drink: Caorunn Gin & Tonic

Att gin och tonic hör varma dagar till är känt sedan länge men det hindrar en inte att återupptäcka denna ljuvliga skapelse gång efter annan. Caorunn gin produceras på destilleriet Balmenach i de skottska högländerna och närmare bestämt i området Speyside. Denna del av Skottland är känd för sin undersköna natur och vackra, rena vattendrag.

Speyside.
Destilleriet Balmenach.

De fem unika gaeliska örterna som plockas i närheten av destilleriet utgör cirka hälften av de högklassiga örterna som används i produktionen av Caorunn. Något som gör Caorunn unikt och utöver det vanliga är att den produceras i en speciell typ av panna som kallas copper berry chamber som egentligen är framtagen för parfymproduktion.

Den rena vetespriten förångas och leds in i pannan som fyllts med fyra plåtar täckta av elva olika örter genom vilka alkoholångorna får passera. Genom denna process fångas smak och doft upp på ett effektivt sätt vilket man blir varse när man provar Caorunn.

För att göra en perfekt Caorunn Gin & Tonic så häller du upp 5 cl Caorunn Gin i ett ballongglas eller stort vinglas som du kylt med massor av iskuber, tillsätt sedan 15-20 cl tonic water eller efter tycke och smak samt garnera med några skivor rött äpple. Luta dig sedan tillbaka under parasollet och njut till fullo.

Caorunn Gin finns att beställa på Systemboalget med nummer 87619 och kostar 419 kr 700ml.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *