Skräddarsy en unik seglingsresa

segling Kroatien

Drömmer du om att någon gång i livet segla genom de azurblå och turkosa haven vid Medelhavet eller över Atlanten? Det är ingen ouppnåelig dröm. Det finns nämligen researrangörer som specialiserat sig seglingsturism inom allt från nybörjarsegling till långsegling. Här berättar vi mer om hur du kan ta del av denna upplevelse.

Att uppleva en resmål på en segelbåt ger verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Du får nämligen se platser som du annars aldrig skulle nå. Hit hör dolda vikar, turkosa laguner, korallrev och kritvita stränder. Dagarna ombord på en segeltur är en blandning mellan segling, äventyr, sol, simning och god mat. Det bästa av allt är att du själv kan välja hur aktiv du är ombord på dessa seglingsturer.

Var hittar man seglingsresor?

Det finns svenska aktörer som erbjuder seglingsresor i Grekland, Kroatien, Italien och Karibien antingen med eller utan besättning. På bland annat Moresailing.se kan du beställa en kostnadsfri katalog med all information om deras seglingsturer.

Kroatien är ett av de resmål som blir populärare för varje år hos oss svenskar. Att segla i Kroatien är också det väldigt populärt. Med More Sailing finns möjlighet att segla med besättning under en vecka och uppleva det kristallklara Adriatiska havet och vackra historiska städer med smala gränder och kullerstensgator.

Kroatien är verkligen ett seglingsparadis tack vare sitt solsäkra väder och det faktum att det går få vågor i den skyddade skärgården där stora delar av seglingen äger rum.

Varför välja en seglingsresa?

Det finns många orsaker till att välja att uppleva en seglingsresa på ett semesterparadis. Vi var inne på ämnet redan tidigare i texten, men här sammanfattar vi några av de viktigaste punkterna:

  • Du får se många olika platser
    En seglingsresa tar dig till nya platser varje dag och du får se platser som du troligen annars aldrig fått se under en resa. Dessutom från havet, vilket är en unik upplevelse i sig.
  • Många aktiviteter
    Under en seglingsresa har du möjlighet att själv välja hur aktiv du är. Om du endast vill ha sol och bad är det ett fantastiskt sätt att avnjuta dagarna, utan den trängsel som kan finnas på stränderna. Du kan också välja att vara mer aktiv och delaktig i själva seglingen.
  • Bekymmersfri tillvaro
    På seglingsresor har du en skeppare ombord, samt en värd som är ansvarig för både ditt välmående och trygghet under hela resan. De tar dig runt till olika destinationer och ser även till så att du blir serverad god mat och dryck.

Hyr segelbåt för dina äventyr

Det finns också erfarna seglare som föredrar att segla utan besättning. Kanske du äger en segelbåt hemma i Sverige och vill byta ut upplevelsen mot en varmare och soligare destination?

Hos ovan nämnda More Sailing är det också möjligt att hyra segelbåtar på olika platser runtom i världen, som Grekland, Kroatien och Italien. Du kan också hyra segelbåt i Karibien.

Avslutningsvis – ett minne för livet

En seglingsresa är att rekommendera om du vill uppleva något utöver det vanliga på dina resor. Istället för att först bege dig till en semesterort och på plats börja söka efter lediga seglingsresor kan du göra det bekvämare för dig genom att boka allt färdigpaketerat på hemmaplan. Då ingår all från flygbiljett till mat på båten, så att du själv slipper all den planering som annars skulle krävas inför en resa.

Bekvämt och enkelt – precis som det skall vara när målet är att koppla av och njuta av tillvaron!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *