Skrädderi och skomakeri först ut på nya varuhusytorna i NK Parkaden

I början av året kom nyheten att Nordiska Kompaniet slår upp dörrarna till de nya varuhusytorna i NK Parkaden nu på hösten. Det är en historisk händelse då NK Stockholm för första gången växer utanför det egna huset på Hamngatan. Här kommer avdelningarna att ha inriktning på service, hälsa och mat.

Den 24 september är det dags och först ut att öppna är NK Skrädderi som kommer drivas av Frederik Andersen från A.W Bauer & Co och NK Skomakeri där Broken Bird Bootmakers blir ny entreprenör.

Det idag över 150 år gamla skrädderiet A.W Bauer & Co är specialiserade på klassiska herrkläder men på NK Skrädderi i Parkaden kommer de att erbjuda klassiska ändringar, måttsytt och till och med färdiga plagg under NK:s varumärke, både för dam och herr. NK Skrädderi kommer dessutom att erbjuda Laundry service NK Skomakeri kommer att drivas av Broken Bird Bootmakers som utöver klassisk skoservice kan skapa måttbeställda handsydda skor med hjälp av 3D teknologi och AI-programvara.

–  Det känns väldigt betryggande att kunna erbjuda våra kunder hantverk i absolut värdsklass. NK Parkaden har ett perfekt läge för våra nya serviceavdelningar, de ligger nära entrén så att man enkelt kan smita in för att lämna eller hämta sina kläder och skor. Via rulltrappan under Regeringsgatan kan man sedan enkelt ta sig över till NK och rakt in i den nya saluhallen som öppnar i februari, säger Andreas Edström, varushuschef Nordiska Kompaniet.

Det är en unik händelse i NK:s historia att varuhuset växer. Här får NK en helt ny entré och en rulltrappa under Regeringsgatan som sammankopplar de båda sidorna av varuhuset. Utöver de nya serviceavdelningarna NK Skrädderi och NK Skomakeri kommer fler serviceavdelningar att öppna under vintern och i november invigs ett helt nytt matkoncept. På Parkadens tak har NK fått bygglov för ett utomhusgym där det planeras för löparbanor, padeltennisbanor och en juicebar.

Om A.W Bauer & Co/NK Skrädderi

A.W Bauer & Co grundades 1863 av John W Bauer i mitten av 1800-talet. På den historiska kundlistan finns bland andra August Strindberg och Gösta Ekman. Idag drivs skrädderiet av danskfödde Frederik Andersen och Martin Ekolin, som båda skolats hos Savile Row-skräddaren Henry Poole & Co i London. Skrädderiet är specialiserat på klassiska herrkläder som kostymer, smokingar, frackar och överrockar.

– Jag har i många år arbetat för att lyfta och synliggöra skräddaryrket och de stolta traditioner inom hantverket. NK känns med sitt fina arv som en spännande plats för att knyta ihop historia med framtiden. Vi ser fram emot att sätta vårt prägel på det nya NK, säger Frederik Andersen, ägare av A.W Bauer & Co och NK Skrädderi.  

Frederik Andersen på AW Bauer & Co.

Om Broken Bird Bootmakers/NK Skomakeri

NK Skomakeri kommer att drivas av svenska Broken Bird Bootmakers som drivs av Mats Hallman, skomakare i tredje generation och Michael Bergman. Broken Bird Bootmaker har ett unikt koncept där de kombinerar förstklassigt hantverk och material med innovativ användning av 3D-teknologi

– Vi är oerhört stolta att ha blivit inbjuda till att få vara en del av NK:s satsning på hantverk och service. NK Skomakeri med Mats Hallman i spetsen leder ett team av Sveriges bästa och mest erfarna skomakare som vurmar för högsta kvalitet och service för alla typer av ärenden som skorna och dess ägare kan behöva, säger Michael Bergman, VD på Broken Bird Bootmakers och NK Skomakeri.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *