Småländska gruvmineraler inspirerar till nya premiumklockor

ny premiumklocka Andrée Bauer

I höstas lanserades ett nytt tillskott premiumklockor på marknaden – Andrée Bauer. Med rötter i Tabergsgruvan i Småland är Andrée Bauers klockor tillverkade för livets alla äventyr och sammanhang. Redan 2017 lade skaparna bakom Andrée Bauer grunden till klockornas unika personlighet. Med fokus på hög kvalitét och säregen design är de en stilmarkör med känsla både för business och casual.

Genom hela processen har det varit viktigt för oss att få med harmoni och symmetri genom klockans alla delar, säger Mikael Lundin, grundare av Andrée Bauer.

nya snygga klockor 2020

Inspirerad av mineraler

I den första kollektionen med herrklockor släpptes tre olika klockmodeller med två olika boettfärger. Det som är utmärkande för klockorna är urtavlans tilltalande färger. Kollektionen är designad i Taberg och inspirationen är specifikt hämtad från de unika mineralerna som finns i gruvan. Urtavlan finns i färgerna titanvit, kyanitblå, magnetitsvart, järnoxidbrun och olivinitgrön. Varje mineralfärg har sin egen karaktär och personlighet.

Olika tillfällen kräver olika karaktärer. Klockans armband är anpassningsbart och går enkelt att byta ut till skinn- eller natoarmband. Skinnarmbanden är utrustade med snabbsprintar och är lätta att byta. Extra snabbsprintar följer med varje natoarmband för enkelt montage.

Från Australiens kust till Sveriges skog

Enligt sägen skapades Taberg utanför Australiens kust för nästan 1200 miljoner år sedan, till följd av jordbävningar och vulkanutbrott. Tabergsgruvans sammansättning av titanmagnetitolivinit är väldigt unik och samma mineralförening återfinns endast på en till plats i världen – Iron Mine Hill, Rhode Island, USA. Tanken med kollektionen är att spegla den tidlöshet och uthållighet som Tabergsgruvan står för.

Andrée Bauer klockor premium märke

En hyllning till S. A. Andrée och John Bauer

Skaparna bakom klockmärket har inte bara inspirerats av Småland och Tabergsgruvan, utan även av två kända profiler från trakten. Patentingenjören August Salomon Andrée var en man känd för sin uppfinningsrikedom och äventyrslystnad. Mest känd är han för sitt försök att nå Nordpolen i en vätgasballong. John Albert Bauer var en svensk konstnär, även han inspirerad av Smålands djupa skogar. Bauers Bland tomtar och troll är i dag en av våra mest folkkära illustrationer.

Det som förenar Andrées entreprenörskap och kvalitét, med Bauers målande uttryck för färg och form, är deras passion för sina verk. Det är denna passion som driver skaparna bakom Andrée Bauer.

Ser fram emot framtiden

Det blev en flygande start för herrkollektionen och Andrée Bauer har en spännande tid framför sig. Just nu finns planer på en damkollektion inom 1 – 3 år.

Framtiden känns positiv. Vi har fått många frågor gällande en damkollektion och det ska bli väldigt roligt att börja arbeta med den, säger Mikael Lundin, grundare av Andrée Bauer.

På Andrée Bauers hemsida kan man följa uppdateringar gällande damkollektionens utveckling.

Mineralfärgernas personlighet

Titanvit – Tidlös, stark och professionell

Kyanitblå – Balanserad, intelligent och flexibilitet

Magnetitsvart – Sofistikerad, lyxig och elegant

Järnoxidbrun – Tillförlitlig, uthållig och maskulin

Olivinitgrön – Kraftfull, värdig och vänlig

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *