Smeg och Dolce&Gabbana lanserar nytt samarbete: Divina Cucina

Smeg grundades 1948 och är ett av de största italienska hushållsföretagen. Idag leds företaget av den tredje generationen Bertazzoni-entreprenörer och man håller fortfarande minnet av dess början levande i sitt namn, en akronym för Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla som fritt översatt betyder ”Emilianska metallemaljeringsverken i Guastalla”.

Med tiden har varumärket etablerat sig som en symbol för hög estetik och varje produkt är gjord med en unik uppmärksamhet på forskning och utveckling. Med designlösningar och en stark känsla för detaljer skapar Smeg hem som avspeglar människorna som bor där.

Ett led i detta arbete är det samarbete man lanserade tillsammans med ett annat anrikt italienskt företag år 2017, modehuset Dolce&Gabbana. I detta samarbete fortsätter man nu resan som förenar de båda företagens konstnärliga känsla till att upptäcka färgerna och skönheten i Sicilien för att fira det autentiska ”Made in Italy” – projektet som inkluderar den gemensamma standarden för kreativitet, konst och design. Detta revolutionerande samarbete har skapat en ny uppfattning om hushållsapparater: de är inte längre bara produkter, utan även sanna konstverk.

Varumärkenas gemensamma hyllning till Italiens rötter och traditioner har resulterat i det senaste samarbetet Divina Cucina: en fristående spis, fläktkåpa samt matchande FAB28 kylskåp som blivit unikt framställda i djärva färger och med en berättande intensitet.

Kollektionen Caretto, med toner av eldrött och orange.

Kollektionen presenteras i två varianter. Den första, med toner av eldrött och orange, kännetecknas av föreställningar inspirerade av den sicilianska marionetteatern och den traditionella handmålade vagnen. Den andra kollektionen, i ett majolica-tryck i nyanser av blått och vitt, har bilder av Mount Etna och ruinerna av det grekiska tempelet Castor och Pollux i Templets dal.

Spis i ett majolica-tryck i nyanser av blått och vitt.

Historien, kulturen och skönheten i det sicilianska landskapet fångas i dessa dyrbara föremål på ett autentiskt och oförglömligt sätt. Den italienska karaktären har fångats upp och fått liv i tidlösa former. Smegs erfarenhet av design och kvalitet  i kombination med Dolce&Gabbanas kreativa själ har gjort detta möjligt.

Även nya tillägg till småelskollektionen Sicily is my Love visades upp på den senaste designmässan: en kaffebryggare, en stavmixer och en kvadratisk brödrost för fyra skivor. Dessa produkter utökar det befintliga sortimentet som består av en citruspress, en vattenkokare och en brödrost för två skivor. Inom kort tillkommer även en blender, en espressomaskin, köksassistent och en slow juicer.

De nya tilläggen till småelskollektionen ”Sicily is my Love”.

De nya produkterna förväntas lanseras i Norden under 2019 och prissättningen har ännu inte släppts.

Under designmässan Salone del Mobile di Milano 2017 visades småelskollektionen Sicily is my Love upp för första gången, ett exklusivt samarbete mellan Smeg och Dolce&Gabbana. Nu i april 2018 lanserades produkterna äntligen på den svenska marknaden, och först ut är vattenkokaren, citruspressen och brödrosten för två skivor.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *