Snart kommer Moët Hennessy ut med prisat rosévin i Sverige

Moët rosévin sommaren 2020

Moët Hennessy lanserar snart det hyllade rosévinet Whispering Angel i Sverige, ett av världens bästa roséviner enligt experter. Vinet tillverkas på en druvblandning av omsorgsfullt utvalda druvor från Frankrikes främsta vingårdar och lanseras i Systembolagets tillfällig beställningssortiment den 12 juni.

Den franska vinmakaren Sacha Lichine tillika ägaren till vinhuset Château d’Esclans har anslutit till anrika Moët Hennessy. Sacha Lichine är känd för sina förstklassiga roséviner från Côtes de Provence, Frankrike, däribland Whispering Angel som, vid Global Rosé Masters 2019, utsågs till det bästa rosévinet av en jury bestående av världens främsta vinexperter, högaktade sommelier och inköpare. 

Château d’Esclans

År 2006 förvärvade pionjären Sacha Lichine Château d’Esclans, beläget vid medelhavskusten i södra Frankrike, nära Georges de Pennafort, 25 kilometer nordväst om den antika romerska staden Frejus.

Château d’Esclans Frankrike

Han förvandlade dess omgivningar och fastigheten till ett idylliskt vinhus i syftet att bli en ledande vinproducent och druvhandlare för ikoniska rosévarumärken, så som Whispering Angel. Sacha såg möjligheten i att utveckla rosévinet och dess potential.

Chateau d’Esclans Domaines Sacha Lichine La Motte en Provence, France

Målet var att producera och främja roséviner i världsklass och skapa en stark tillväxt, vilket han lyckats med.

Chateau d’Esclans Domaines Sacha Lichine La Motte en Provence, France

Rosévinet Whispering Angel 2019

Whispering Angel 2019 är en av de mest spännande cuvéerna från Côtes de Provence, där man omsorgsfullt valt druvor från de bästa odlingarna i La Motte i Provence.

Rosévinet har en unik druvblandning av: Grenache, Rolle, Cinsault, Syrah och Mourvedra. Det ljust korallrosa vinet är torrt, men har en silkeslen textur.

bästa rosévin sommar 2020

Doften är inbjudande av saftiga mogna jordgubbar, vit persika, passionsfrukt och citrus. Vinet bjuder på eleganta smaker av vit persika, körsbär, mandarin och citrus med en antydan av exotiska kryddor, passionsfrukt och mango.

bästa rosévin sommar 2020
Yauatcha Whispering Angel shoot @ Hanway Place = Whispering Angel rosé

Upplevelsen dröjer kvar med smak av vit persika, torkad mango och vita körsbär i kombination med honung och salvia. 

Whispering Angel 2019 avnjuts bäst kyld (8°C) och passar utmärkt som aperitif, till grillade rätter av fisk, fågel samt skaldjur, sallad, milda ostar, charkuterier samt desserter av bär, frukt som serveras med grädde. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *