Snart världspremiär för nya Volkswagen Golf

nya volkswagen golf 2019

Den 24 oktober presenterar Volkswagen den åttonde generationen av Golf vid en världspremiär i Wolfsburg, Tyskland. Inledande skisser ger nu en inblick i designen.

Om det finns en bil man kan kalla en storsäljare i årtionden är det Golf. Den har utvecklats kontinuerligt från en generation till nästa och har etablerats över hela världen.

I den nya åttonde generationen har styrkorna förbättrats ytterligare. Nya Golf är mer digitaliserad och uppkopplad än någonsin tidigare, den är full av innovationer och har en uttrycksfull design.

Förutom nya effektiva motorer ger ytterligare förbättrad fjädringsteknologi ännu bättre smidighet.

Nya Golf sätter också en ny standard när det gäller den digitaliserade och uppkopplingsorienterade interiören, dess assistanssystem och de online-baserade funktionerna och tjänsterna.

Den exteriöra designen är mer uttrýcksfull än någonsin tidigare, och ändå är den direkt igenkännlig som en Golf från alla vinklar. På insidan definierar nya färger och tyger utseendet, liksom en ny digital cockpit.

Den nya generationen av Golf gör entré på de första marknaderna i december. Lanseringstidpunkt för den svenska marknaden är ännu inte fastställd.

Volkswagens brittiska rötter

De första fem bilarna som exporterades till Holland oktober 1947 var starten på Volkswagens framgångar på exportmarknaden. Redan 1948 var exporten uppe i 4500 bilar.

Tidigare i veckan firade Volkswagen 70-årsdag för sin fabrik i Wolfsburg. Det var nämligen den 8 oktober 1949 som Storbritannien överlämnade förvaltarskapet för Volkswagen till Förbundsrepubliken Tyskland och delstaten Niedersachsen fick ansvaret för Volkswagenwerk GmbH.

Den brittiska militärregeringen räddade Wolfsburg-anläggningen från rivning efter andra världskrigets slut 1945. REME (The British Royal Electrical and Mechanical Engineers) hade ansvar för Wolfsburg-fabriken från juni 1945. Major Ivan Hirst kom till fabriken i augusti 1945 och förvandlade en förstörd fabrik för krigsmateriel till en produktionsanläggning för Volkswagen Beetle (Typ 1).

Den 8 oktober 1949 gavs förvaltarskapet av Volkswagen GmbH över till Tyskland. Överste Charles Radclyffe undertecknar här handlingarna.
Den 22 augusti 1945 beställde den brittiska armén 20 000 bilar från Volkswagen. Här syns de första bilarna som byggdes efter kriget.

Genom att fabriken kunde räddas lades grunden för Tysklands framväxande bilsamhälle och fabriken blev en symbol för den västtyska rekonstruktionen och det tyska ekonomiska miraklet.

Representanter från brittiska militären, stationerade i Tyskland, besökte i samband med årsdagen ett arbetarmöte i Wolfsburg, tillsammans med Niedersachsens president Stephan Weil, där man uppmärksammande överlämningen av Volkswagen till Tyskland för 70 år sedan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *