Snob Duck Bar Soaps – Ett hantverk från Grekland

Idag tipsar vi om ett intressant märke, ett riktigt hantverk från Grekland. Snob Duck Bar Soaps är tvålar som är tillverkade för hand i vackra Grekland. Bakom varje tvål ligger en gedigen tillverkningsprocess på 6 veckor. Tvålarna innehåller endast de renaste ingredienserna från växtriket, som kallpressas för att bibehålla sina välgörande vitaminer och antioxidanter.

Som vi konstaterat tidigare finns det många fördelar med att använda fasta tvålar istället för de numera så populära flytande tvålarna. Drygheten hos de fasta tvålarna är ett av de största argumenten för att använda sig av dessa. Att man numera dessutom i allt högre grad börjat använda sig av naturligt fuktgivande ingredienser i fasta tvålar gör att dessa blivit betydligt mångsidigare då det gäller användningsändamålen.

Ännu bättre är det naturligtvis om ingredienserna är naturliga och det bakom produkterna finns ett gediget hantverk. Alla dessa kriterier kan sägas uppfyllas hos grekiska Snob Duck.

Sedan starten 2012 säljs Snob Duck i flera länder och har fått uppmärksamhet i många designbloggar, tidskrifter och tidningar som Cosmopolitan. Inte utan orsak. Snob Duck är en så kallad ”allround bar soaps” av högsta kvalitet som lämpar sig för ansikte, kropp och hår.

Hantverkare Vasilis Douros från Tripoli i Grekland använder endast de renaste ingredienserna i tillverkningen, i huvudsak olivolja från sin egen olivlund samt grekiska örter och frukter samt välgörande oljor. Allt kallpressas sedan varsamt för att bibehålla samtliga näringsämnen, vitaminer och antioxidanter.

Snob Ducks tvålar är inte testade på djur och innehåller endast ingredienser från växtriket. Förpackningarna är gjorda av återvunnet papper.

Ett tips när det gäller användning av fasta tvålar av denna typ är att använda sig av en tvålkopp med hål undertill. Detta för att vattnet skall få rinna av och låta tvålen torka mellan tvättarna. Allt för att ta hand om tvålen så att den varar längre.

Nedan är några av tvålarna från Snob Duck.

Den ljuvliga lavendeldoften är en riktig klassiker hos många av de klassiska fasta tvålarna. I allt-i-ett tvålen för hår och hud, Snob Duck Lavender finns en fräsch doft av lavendel som kombineras med exfolierande och masserande mandel och havre. Till skillnad från många av de klassiska fast tvålarna har denna dessutom fuktgivande egenskaper som gör att den inte torkar ut huden vid användning.

Då det gäller det typiskt grekiska finns det väl inget som slår doften av fikon. Denna tvål för hår och hud eliminerar bakterier utan att torka ut och har en träig doft av söta fikon.

Sandelträd sägs ha vissa medicinska egenskaper och har en manlig, unikt träig doft. Snob Duck Sandalwood Cotton innehåller närande oljor som återfuktar och vårdar. Ger en känsla av lyx, karaktärisk doft och mjuk som bomull.

Denna behändiga lilla ask innehåller 30st tunt hyvlade Snob Ducks i blandade dofter. Denna är idealisk att ha med sig när man är på resande fot eftersom man därmed har en komplett rengöringsprodukt nära till hands. Man utsätts inte för de kemikalier som ofta finns i tvålen på offentliga toaletter och framförallt behöver man inte uppleva det så vanliga problemet med att tvålen ännu en gång är slut.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *