Snygga kepsar och hattar för män 2023

snygga kepsar för män 2022

Kepsar och hattar har en lång historia och sägs ha burits första gången så tidigt som 3 200 f.Kr*. Genom historien och speciellt till sommaren har de alltid varit ett sätt att skydda sig från solen. Men de är mycket mer än så. Det är också en viktig modeaccessoar som vi bär året runt. Här tar vi fram snygga kepsar och hattar för män 2023.

Kort historia om hattar och kepsar

kepsar och hattar historia

Ännu långt in på 1900-talet var hattar och olika typer av kepsar en naturlig del av den manliga klädseln. Hit hör bland annat hattmodeller som Fedoran och den brittiska gubbkepsen.

Basebollkepsen är den vanligaste kepsen att använda sig av bland nutidens män. Den första sporten där denna typ av keps syntes var redan 1849 där spelare i New York Knickerbockers syntes i kepsar gjorda av halm. Inom några år började de använda sig av kepsar gjorda av fin merinoull med visir. Denna design är fortfarande den som används idag.

Numera används basebollkepsar inom många olika idrotter och syns även flitigt utanför idrottsbanorna.

Snygga kepsar för män 2023

Då det gäller kepsar och hattar är oftast en minimalistisk approach att rekommendera. Speciellt om du vill klä dig stilrent med keps. I detta sammanhang bör du helst undvika kepsar med stora tryck eller detaljer.

Men det finns kepsar i många olika material och mönster på marknaden. Dessa kan du använda dig av för att framhäva din stil på ett snyggt sätt. Här tar vi fram lite exempel på snygga kepsar för män 2023.

Polo Ralph Lauren – klassiska och stiliga kepsar

En av de mest klassiska modeller av kepsar kommer från Polo Ralph Lauren. Att bära kläder och huvudbonad från Ralph Lauren kan liknas vid en livsstil. Men det handlar inte endast om det. Detta är även en av de mest bekväma kepsarna på marknaden. Det är en relativt låg keps som gör att den inte når öronen. Det gör att den är lättburen och stilig.

Denna modell finns i många olika färger.

Varsity Headwear – Stilrena och minimalistiska kepsar för herrar

Linne är även ett utmärkt material för kepsar. Här är minimalistisk och samtidigt exklusiv linnekeps från norska Varsity Headwear. Detta är ett varumärke som strävar efter att tillverka den ultimata kepsen vad gäller såväl passform, känsla som materialval. Något som även märks när du bär den på huvudet.

Tack vare linnekvaliteten är dessa två kepsar även utmärkta att kombinera med många olika stilar till sommaren.

Stiksen – kepsar som andas

Det är populärt med kepsar som andas just nu. Stiksen är ett nytt svenskt varumärke som gör premiumkepsar i skandinavisk minimalism. Det handlar om kepsar med stilren design och tillverkade i ekomaterial.

Det som är unikt med flera av kepsarna från Stiksen är att de är tillverkad i Ventile, ett vattentätt tyg som andas och vars bomullsfibrer expanderar i kontakt med vatten. Det gör att det förhindrar vatten att penetrera.

Mackintosh – vattentäta kepsar av hög kvalitet

Ytterligare ett livsstilsmärke är brittiska Mackintosh. Här har du en vattentät keps som är tillverkad i en luftig bomull med en tygpatch med den ikoniska logotypen. För regniga dagar är detta den ultimata kepsen.

Barbour – klassiska fiskehattar för män

Ett annat brittiskt märke som är känt för sina klassiska vaxade herrplagg är Barbour. Här är fiskehattar som tillverkade i en vattenavstötande väv i vaxad bomull. Detta är en speciellt populär hattmodell att bära under sommarhalvåret.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *