Sommarens härligaste citrondrinkar

Limoncello di Capri kom till under 1800-talet på den italienska paradisön Capri och det legendariska hotellet Mariantonia, som då ägdes av nonna Vincenza Canale.

Där brukade hon bjuda på sin egen limoncello och besökare från världens alla hörn utvecklade snart en förkärlek till att avnjuta ett iskallt glas i den capresiska solnedgången.

Vincenza Canales limoncello blev snabbt ett vida omtalat fenomen, men det dröjde faktiskt ända till 1988 och nonna Canales barnbarn Massimo innan Limoncello di Capri blev kommersiellt. Fortfarande med samma recept, fortfarande gjort på samma sätt.

Det som gör Limoncello di Capri så unik, förutom dess historia, är att den är helt naturlig och görs på samma sätt som den alltid har gjorts: Utan färgämnen, utan tillsatser och med endast fyra ingredienser. Citronerna odlas i Sorrento och de allra bästa och sötaste körs sedan med båt till Capri. Där får citronskalen bada i ren alkohol innan socker och vatten adderas. Limoncellon hälls därefter upp i flaskor och skeppas ut över hela världen.

Familjen Canale är fortfarande med och äger Limoncello di Capri och man är det enda företaget i hela Italien som är involverade i hela produktionskedjan – från citronträd till färdig citronlikör. Samma limoncello som nonna Canale brukade bjuda på serveras än idag på Capris legendariska hotell Mariantonia.

Prova gärna dessa härliga drinkar baserade på just Limoncello di Capri.

capri kanna

CAPRI DI TONIC

En fräsch sommardrink som bäst serveras i kanna. Börja med att hälla upp valfri mängd Limoncello di Capri. Stänk sedan i lite tonic, addera mynta, citronskivor och massor av is.

1 del Limoncello di Capri

4 delar Tonic water

Myntablad

Citronskivor

Massor av is

limoncello & bubbles

LIMONCELLO & BUBBLES

En enkel men exklusiv drink perfekt för soliga sommardagar. Häll i Prosecco och Limoncello di Capri efter smak. Toppa med frysta hallon.

1 del Limoncello di Capri

5 delar Prosecco

2–3 st frysta hallon

capri sour

CAPRI SOUR

En somrig smaksensation.

Grunda med lovlig mängd Limoncello di Capri. Blanda i en äggvita, färskpressad citron och sockerlag. Skaka med is, häll upp och toppa med tre droppar Angostura.

1 del Limoncello di Capri

1/2 del sockerlag

1/2 del färskpressad citron

1 äggvita

Massor av is

3 droppar Angostura

Flaska_limon_ingenskugga_rgb
Limoncello di Capri flaska.
hotell italien 3
Capris anrika hotell Casa Mariantonia.
hotell italien
Ett av rummen på Casa Mariantonia.
hotell italien 2
På italienska paradisön Capri och det legendariska hotellet Mariantonia är citroner ett genomgående tema.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *