Canada Goose: “Out There”

Canada Goose, egentligen Canada Goose Expedition Clothing Outfitters, är en tillverkare av ytterkläder för extremt kalla klimat. Canada Goose har tillverkat dunjackor och andra ytterkläder i Kanada sedan 1957.

Nu kommer Canada Goose ut med en kortfilm av prisbelönta filmmakaren Paul Haggis. Filmen vars namn är OUT THERE baserar sig på sanna händelser som utspelat sig under Canada Goose 60-åriga histora och som inspirerat människans äventyrslystnad och till att få ut det mesta ur livet.

I filmen får man följa med flera gripande historier där man ser resultatet av olika personers envishet, uppoffringar och obevekliga tro på det som andra skulle se som en omöjlighet. Dessutom har man möjlighet att möta de verkliga personer som inspirerat till filmen genom att besöka Canada Goose hemsida. Dit kommer man bland annat genom att klicka uppe i högra hörnet på videon nedan.

I mer än 20 år har Canada Goose haft samarbete med film- och underhållningsindustrin och bidragit med kläder till filmteamet både framför och bakom kameran. Canada Goose har förkommit i filmer som National Treasure där Nicolas Cage bar jackan. Även Jessica Alba (Good Luck Chuck) och Kate Beckinsale (Whiteout) har burit jackan på film. I filmen The Day After Tomorrow används Canada Goose’s Expediton Parka av forskarna I National Oceanic Atmospheric Administration. Inom svensk film bar bland annat Eva I filmen Adam & Eva en Canada Goose jacka.

I det ”verkliga livet” är Canada Goose bland annat standardutrustning för Canadian Rangers, regionalpolisen Ontario Provincial Police, miljödepartementet i Kanada och kriminalvården i Ontario. The Expedition Parka är dessutom standardutrustning för United States Antarctic Program.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *