Stiggins Fancy Pineapple – mörk rom med handplockad ananas

pineapple daiquiri

Vi fortsätter med en nyhet från den karibiska topproducenten Plantation Rum. Nyligen lanserades The Collector i extremt limiterad utgåva, lagom till sommaren kommer nu också Collector Stiggins Fancy Pineapple – en mörk rom med fruktig smak från exklusiv handskalad ananas.

Stiggins Fancy Pineapple är rom gjord på den speciella ananassorten Victoria från Madagaskar. En gång om året, när ananasen är mogen, plockas, skalas och skärs den för hand på Chateau Bonbonnet i Cognac, Frankrike.

Skalet från ananasen infuseras och destilleras en gång med Plantation 3 star och fruktköttet lagras i Plantation Original Dark under 3 månader, detta blandas sedan och lagras ytterligare i 3 månader innan den tappas på flaska.

Stiggins’ Fancy Pineapple är en hyllning till Pastor Stiggins, en karaktär skapad av Charles Dickens i novellen Pickwick Papers vars favoritdrink var ”ananas-rom” – en vanlig dryck i 1800-talets England.

mr stiggins speech pickwick papers

– Plantation vill alltid bjuda på unika smakupplevelser och innovation i sin framtagning av romsorter. Stiggins Fancy Pineapple är verkligen ett exempel på detta. Med ananaser som plockats och skalats för hand och rommen som dubbellagras gör den intensivt fruktiga smaken det möjligt att till exempel enkelt blanda en Pinapple Daiquiri – en av sommarens hetaste drinkar, säger Karl Wennberg, Portofolio Manager Spirits, på Spring Wine & Spirits AB.

Pineapple Daiquiri on the Rocks.

Precis som alla Plantations romsorter är Stiggins Fancy Pineapple dubbellagrad. Stiggins Fancy Pineapple finns nu tillgänglig på flertalet Systembolag i landet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *