Stilinspiration: Boss for Mercedes-Benz

Tyska klädmärket Hugo Boss är som bekant en av de ledande tillverkarna av herrkostymer med en historia som sträcker sig ända tillbaka till år 1924. Från och med 2015 har man intensifierat sitt samarbete med anrika tyska bilmärket Mercedes-Benz, något som bland annat kommer att visas upp under Stockholm Fashion Week som påbörjas inkommande söndag.

Detta uppmärksammar vi idag med att hämta inspirationen från dessa två tyska giganter. Vi går tillbaka till 1960-talet och kör med en kostym i tidstypiskt snitt och färg. Vid valet av Mercedes-Benz bilmodell blir det den ikoniska 300 SL Roadster, en modell som faktiskt firar sitt 60-års jubileum i år.

Serien 300 SL tillverkades mellan åren 1954 och 1963, men den uppgraderade modellen 300 SL Roadster presenterades alltså år 1957. Med en öppen kaross kunde ingen längre klaga på ventilationen och bilen var nu försedd med konventionella dörrar istället för de måsvingar som tidigare modeller haft.

Detaljerna på inspirationskollaget ovan.

Kostym: Boss Huge/Genius 

Modellbil: Mercedes-Benz 300 SL Roadster

Klocka: Hugo Boss Smart Classic 

Skor: Hugo Boss Slip-ins 

Solglasögon: Ray-Ban Clubmaster 

Parfym: Boss Selection EdT 

Bröstduk: Rubinacci

Det var under 2015 som samarbetet mellan Hugo Boss och Mercedes-Benz intensifierades i och med lanseringen av kapsylkollektionen Boss for Mercedes-Benz. En satsning som fortsatt med nya kollektioner under 2016 och 2017. Frontfigurer för dessa kollektioner är bland annat Formel 1-stjärnorna Lewis Hamilton och Nico Rosberg. Detta samarbete kommer även att presenteras under Stockholm Fashion Week som pågår mellan 29-31 januari.

Trots att det kan vara lockande att söka sig en egen Mercedes-Benz 300 SL Roadster, är det för de flesta av oss mer realistiskt att istället köpa sig en miniatyr av modellen, eftersom Roadstern tillverkades i endast 1 858 exemplar och prislappen ligger på runt 10 000 000 kronor för en välbevarad version av denna bil.

Miniatyrmodellen på bilden ovan är på 1:8 och har en prislapp på drygt 90 000 kronor. Det är engelska företaget Amalgam som tillverkar dessa mästerverk i miniatyr. I videon nedan kan man se hur tillverkningsprocessen går till.

Design av ursprungsmodellen för det som skulle komma att bli Mercedes-Benz 300 SL Roadster.

Hugo Boss är förutom som kostymmärke, även ett av de mest kända märkena inom parfymvärlden. Då det gäller Hugo Boss parfymer är det Boss Bottled EdT, som är deras riktiga klassiker och mest sålda parfym. Boss Bottled lanserades år 1998.

För egen del tycker jag dock mest om Boss Selection EdT bland Hugo Boss parfymer. Boss Selection lanserades år 2006 för den självsäkra, framgångsrika och eleganta mannen. Doften är mystisk, kryddig och aromatisk. En perfekt doft till såväl kontoret som till kvällens äventyr.

Hugo Boss har även många modeller av klockor, med allt från stilfulla kronografer, klassiska ur med läderarmband till sportiga varianter med tygarmband. Just denna modell, Hugo Boss Smart Classic ingick i den första linjen av smartklockor som Hugo Boss lanserade i höstas. En mycket stilig modell i klassisk stil, där boetten kommer i roséguld och armbandet i mönstrat läder.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *