Stockholmsklassiker har uppdaterats

Foto: David Thunander

Grand Hôtel är ny officiell arena för Fashion Week Stockholm som började idag och pågår fram till fredag. Under dagarna medverkar Sveriges främsta modevarumärken, som presenterar sina kommande vår- och sommarkollektioner på hotellet. Under modeveckans tre kvällar firas dessutom lanseringen av den nya Cadierbaren genom att låta modeprofiler och deras vänner gästa skivspelarna.

År 2006 öppnade Grand Hôtel upp dörrarna till Cadierbaren, som är döpt efter hotellets grundare Regis Cadier. Sedan dess har baren snabbt blivit populärt bland såväl stockholmare som tillresta gäster. Elva år senare har man låtit att uppdatera baren till en ny nivå.

Foto: David Thunander

När Cadierbaren öppnar sina dörrar igen idag, är det med ett helt nytt matkoncept som har arbetats fram av Gabriel Ask, Grand Hôtels nytillträdde kökschef som senast kommer från omskrivna Faena Hotel i Miami. Konceptet har skräddarsytts för att lyfta det tongivande cocktailutbudet.

Foto: David Thunander

– Den nya menyn har fått ett helt nytt utseende; den är avskalad, enkel men med stor finess och rätterna ska du kunna dela med en vän lika väl som att du kan äta dem själv. Det är en meny som består av intryck från mina år på olika platser runt om i världen och som garanterat gör nya Cadierbaren unik. Det kan helt enkelt sammanfattas i mat som jag själv vill äta när jag tar en drink med mina vänner; som löjromstaco, burrata och kaviarstrutar, säger Ask.

Den internationella menyn tar sig även uttryck i uppdaterade moderna rätter som en 72-timmars Short Rib, Grilled Greens och vit choklad med lakrits.

Foto: David Thunander

I den nya baren har interiören bytts ut, möbler och mattor har fått en tydligare skandinavisk koppling. Miljön har blivit mer färgstark och lekfull och flera speglar får ta plats för att förstärka intrycken.

– Grand Hôtel är ett klassiskt samtida lyxhotell. För oss handlar det om att ha en ständig utveckling och förnya våra koncept löpande för att alltid vara i framkant. Man träffas gärna här för en afterwork, stannar kvar för att fortsätta dricka drinkar och plötsligt har man beställt en middag bara för att känslan är så härlig och rätt – en typisk kväll i Cadierbaren helt enkelt, säger Grand Hôtels källarmästare Karl Persson.

Gabriel Ask, Karl Persson utgör tillsammans med chefssommelier Fredrik Lindfors trion bakom nya Cadierbaren.

Foto: Grand Hôtel

Från och med i höst kretsar alltså den svenska modeveckan kring Blasieholmen och Grand Hôtel. Såväl svensk som internationell modepress samlas under tre dagar för att bevaka och ta del av det senaste inom svensk modedesign. För att öppna upp modeveckan för stockholmarna bjuder man även in staden och dess besökare att vara en del av de tre händelserika dagarna, genom att bjuda på direktsändningar av visningar, events i nya Cadierbaren och en utställning av konstnären och modeskaparen Bea Szenfeldtz verk.

Under modeveckan ställer den svenska kreatören och stjärndesignern Bea Szenfeld ut tre stycken papperskreationer på hotellet som aldrig tidigare visats. De exklusiva kreationerna står placerade i lobbyn och Bea Szenfeld blir därmed den första externa partnern att få ta plats på denna yta.

I samband med modeveckan öppnar Grand Hôtel upp en pop-up Fashion Lounge för allmänheten och hotellets gäster. I loungen kommer alla som vill kunna ta del av livesända modevisningar och njuta av förfriskningar från en för modeveckan tillfällig champagnebar. Loungen är placerad i anslutning till hotellets stockholmsklassiker Verandan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *