Stòffa våren/sommaren 2016

Sommaren närmar sig med stormsteg och största delen av de stora modehusen har därmed också kommit ut med sina kampanjer för säsongen. Ett märke som är lite mer okänt, men som står för en mycket inspirerande kampanj denna vår är Stòffa. Mannen bakom märket är före detta produktutvecklaren för italienska Isaia Napoli, Agyesh Madan.

En allt klarare trend bland vårens och sommarens kollektioner är införandet av mocka i kläder och accessoarer.  Stòffa är faktiskt en av de få aktörer som erbjuder skräddarsydda ytterplagg i mocka. Det är även möjligt att få beställt måttsydda ytterplagg och byxor på Stòffas försäljningspunkt på Strandvägen i Stockholm.

I sin kampanj för våren och sommaren 2016 som går under namnet The man and the palace kombinerar Stòffa alla de lyxiga material och färger som kommit att bli dess kännetecken. Ytterplagg i brunt och sand samt accessoarer i koboltblått och mintgrönt samsas för att skapa en mycket elegant och inspirerande helhet.

Platsen för kampanjen är det underbart färggranna Diggi Palace i Jaipur och modellen är liksom tidigare Agyesh Madans far. En mycket välkommen trend bland många märken är att man börjat inkludera mer mogna män i sina kampanjer. Om detta beror på den tänkta målgruppens köpkraft låter vi vara osagt, men ett mycket välkommet initiativ det oaktat.

Speciellt gillar jag beskrivningen av den typiska användare i samband med kampanjen. En beskrivning som passar väl in på den mogna gentlemannen.

He had a raw elegance; further refined in old age.
Never made a great performance about his appearance.
Genuine manner, unassuming charm and humour won him many friends.
A soldier’s poise and restraint. Sun kissed white and crisp slate blue.
The allure was irrefutable, for most, irresistible.
The man and the palace.

stoffa 17

Lyxig ytterrock i mocka

stoffa 16

Koboltblå bröstduk.

stoffa 15
stoffa 10
stoffa 9
stoffa 11
stoffa 8
stoffa
stoffa 5
stoffa 3
stoffa 7
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *