Stone Island öppnar flaggskeppsbutik i Stockholm

Stone Island flagship store Stockholm

Stone Island, skapat av textilgeniet Massimo Ostis och numera syster med Moncler, öppnar en flaggskeppsbutik i Stockholm.

För många är Stone Island synonymt med casuals, den brittiska hulligankulturen. Men den som läst vår artikel om Massimo Osti vet att Stone Island var hans kärleksbarn – ett projekt fött ur C.P. Company för att det ”galna textilgeniet” Osti skulle kunna få fritt spelrum att experimentera med textilier och designer. Designerna präglas av Ostis intresse för militärplagg och innovativa material. Massimo kallas ibland ”the godfather of sportswear” och C.P. Company och Stone Island var två av de absoluta pionjärerna för det tekniska och funktionella herrmodet.

Butiken ser ut att bli helst i Ostis smak. Lokalen är utvecklad av den internationella designstudion OMA/AMO grundat av bl.a. stjärnarkitekten Rem Koolhaas. Här experimenteras friskt med material – golv i röd resin, omklädningsrum i sandblästrad korrugerad plåt, ytor i bränd, blästrad och behandlad kork och möbler av strimlat och pressat återvunnet papper.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *