Ströms designar landslagsspelarnas slipsar

Svenska modeföretaget Cavaliere är sedan länge kostymsponsor till Svenska fotbollsförbundet. För att tvista till detta samarbete har Cavaliere bett Ströms Man & Woman i Stockholm att hjälpa dem att tillsammans med Marcus Allbäck designa en helt ny kostymmodell och välja tillbehören för att få till den perfekta looken för sommarens fotbolls EM. Och sist men inte minst sätta pricken över i:et genom att ta fram en slips.

Så här säger Jens Harland som är inköpschef på Ströms om projektet.

”Tanken har varit att hitta den perfekta balansen mellan ledigt och elegant. En stil och känsla anpassad för sommar, värme och resor fram och tillbaka mellan städer och matcher. Det har vi gjort genom att fokusera på de små men så otroligt viktiga detaljerna. Vi tänker att det nästan alltid är de subtila detaljerna som lyfter en stil. 

Kostymen är okonstruerad vilket innebär att den i princip inte har några mellanlägg och axeln är mjuk. Inga limmade moment utan allt är sytt. Utanpåfickor förstärker ytterligare det lediga intrycket. Tyget är en tunn ullkvalitet i en somrig blå färg från Vitale Barberis som är ett av världens främsta väverier. Detta sammantaget ger en snygg och välskräddad stil men på samma gång med en lätt och ledig känsla. 

Skjortan är från Eton i en fin kritvit bomullskvalitet med en finish som gör att den håller sig slät.

Sedan den alldeles speciella slipsen. Här har vi på Ströms valt vår egen helt handgjorda slips. Framtagen från en av världens vassaste slipstillverkare från Neapel. Helt ofodrad med handrullade kanter. Materialet är en exklusiv lätt variant av grenadin med sin karaktäristiska strukturväv. Färgen är sobert mörkblå och varje slips har ett nonchalant handbroderat nummer 1-23 – en slips för varje åtråvärd landslagsplats.

Unikt, ledigt och väldigt stiligt”

landslagsslips ströms 3

De svenska EM-slipsarna är tillverkade i det somriga grenadintyget.

landslagsslipsar ströms 2

Varje slips har ett handbroderat nummer 1-23 för varje spelare i truppen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *