Strumporna alla män borde önska sig

rädda barnen julklappar

Aldrig förr har det varit så bra och viktigt att önska sig strumpor i julklapp. Mer specifikt de AR-strumpor med en kamel som väcks till liv i din telefon som finns att köpa i Rädda Barnens gåvoshop med framtidshopp. I år satsar man nämligen på klappar som inte bara är roliga att ge och att få, utan som faktiskt också visualiserar hjälpen som barn i Sverige och världen över faktiskt får.  

Nu gör Rädda Barnen det ännu roligare att ge goda klappar genom att introducera AR-gåvor – virtuella klappar som kan upplevas i 3D via mobilen. AR, som står för augmented reality, är ett vanligt fenomen i sociala medier, där man förstärker verkligheten med animationer eller grafik genom mobilkameran.

Tanken är att gåvorna ska symbolisera olika delar av Rädda Barnens verksamhet. 160 miljoner barn går till jobbet istället för skolan, och där barnen inte kan komma till skolan, tar Rädda Barnen med skolan till barnen – ibland med ett helt skolbibliotek lastat på en kamel om det behövs, vilket är det kunskapsstrumporna symboliserar. 

Efter ett oerhört turbulent 2021 har goda klappar aldrig varit viktigare. Vår förhoppning är att dessa klappar som gör gott, och som man faktiskt kan ha roligt med tillsammans, även kan fungera som samtalsstartare. Med dessa gåvor kan vi göra det bli lättare att prata om väldigt tunga frågor och samtidigt kan vi visa att det går att göra stor skillnad med relativt små medel. Och det behövs – barn runtom i Sverige och världen är idag i stort behov av framtidshopp, säger Caroline Thunved, Kommunikation- och insamlingschef på Rädda Barnen.

Du kan köpa dessa klappar på Rädda Barnens julklappsshop.

Om klapparna:

rädda barnen tröja

Trygghetströja designad av Bea Åkerlund, 249 kr 
Trygghetströjan skyddar barn i krig och katastrofer, stoppar barnarbete och ger stöd till barn som varit med om svåra upplevelser. Det här är en gåva för framtiden – för att trygga barn blir trygga vuxna.

rädda barnen strumpor julklapp

Kunskapsstrumpor, 99 kr 
Kunskapsstrumporna ger barn utbildning, oavsett var i världen de bor. Där barnen inte kan komma till skolan, tar vi med skolan till barnen – ibland med ett helt skolbibliotek lastat på en kamel om det behövs. Det här är en gåva för framtiden – för att barn med kunskap blir kloka vuxna.

rädda barnen kokbok

 Livets kokbok, 199 kr 
Livets kokbok ger små barn mat, näringsbehandling och rent vatten, så att de överlever, orkar leka och gå i skolan. Det här är en gåva för framtiden – för att friska barn växer upp och förändrar världen!

rädda barnen vantar julklapp 2021

Aldrig-ensam-vantar, 149 kr
Aldrig-ensam-vantarna skyddar barn i Sverige mot våld och övergrepp och ser till att de som drabbats får stöd och behandling. Det här är en gåva för framtiden – för att trygga barn blir trygga vuxna. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *