Succé för lördagens temaauktion med Omega

Lördagens stora klockauktion Klockkvaliten på Kaplans auktioner innebar en stor succé för temadelen med enbart Omegaklockor. Hela 93 % av objekten såldes och ofta låg slutpriserna 50-100 % över utropspriserna.

En höjdpunkt i denna del av auktionen var en Speedmaster Professional ”Tachymètre” i stål som levererades till den japanska marknaden i begränsad upplaga. Ett annat objekt som såldes långt över utropspris var en Seamaster Chronostop, s.k. ”Bullhead”, ursprungligen levererad till Angola.

Omega Speedmaster Tachymetre

Speedmaster Professional ”Tachymètre från 1968. Såld för 63 000 kr.

omega speedmaster bullhead

OMEGA Seamaster Chronostop, s.k. ”Bullhead” från 1970. Såld för 46 000 kr.

Även auktionens första del drog intensiv budgivning från de många besökarna. Högst klubbad klocka blev en Rolex, Cosmograph Oyster Daytona, ”Units per hour 200”, som såldes för 370 000 kr. Det förvånar inte Tony Frank, chef för Klockvärderingen på Kaplans Auktioner. ”Just Rolex Daytona har vid flera tillfällen tidigare inbringat stora belopp. På Kaplans Klockkvaliten för ett år sedan klubbades det dyraste armbandsur som sålts på en auktion i Sverige. Det var en Rolex Daytona ”Paul Newman”, med en mycket ovanlig urtavla, som gick för fantastiska 4 850 000 kr.”

rolex cosmograph oyster daytona

Rolex Cosmograph Oyster Daytona, ”Units per hour 200”

Tony Frank fortsätter ”Den här auktionen hade vi också nöjet att sälja en bit svensk historia; en Enicar Ultrasonic Sherpa DIVE från ca 1960 som bars av Bo Cassel under bärgningen av Vasa. Den uppskattades verkligen av auktionsdeltagarna. Det gjorde också flera unika Heuer, till exempel en Heuer Monaco, och en Heuer Autavia Compressor Skipper. De drog verkligen iväg i budgivningen. Det här är ovanliga klockor som man inte ser så ofta, och som klockkännare är beredda att betala bra för. De är fantastiskt roligt att få göra de här originalobjekten tillgängliga för marknaden.”

heuer monaco

Heuer Monaco från 1970, såld för 142 000 kr.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *