Suitsupply har öppnat i Stockholm

Suitsupply är ett av världens mest kända modevarumärke för män och erbjuder hög kvalitet till överkomliga priser. Nu har Suitsupply även öppnat sin första butik i Sverige och har valt att etablera sig i Mood Stockholm.

Suitsupply grundades år 2000 i Amsterdam av Fokke de Jong och har på kort tid blivit en raket inom herrmode. Från att ha börjat som ett litet e-handelsbolag i Holland omsätter företaget idag nästan 3 miljarder kronor och har 84 egna butiker världen över. Varumärket är uppmärksammat för att välja spektakulära ytor och byggnader för sina butiker.

Butiken slog upp sina dörrar i Mood Stockholms största butiksyta på 890 kvadratmeter, med ingång från Norrlandsgatan 13 samt inifrån Mood. Varumärket har satsat stort på att göra något alldeles extra av butiksmiljön vad gäller estetik och atmosfär. I utbudet kan kunderna hitta hela kollektioner av säsongens kostymer, jackor, skor, ytterkläder, accessoarer tillsammans med varumärkets ”alltid-i lager kollektion”. Man erbjuder även en ”Made to Measure” avdelning med hög servicenivå som syftar till att göra det till en riktig upplevelse anpassad för varje individs behov.

I en industri där det så kallade ”snabba modet” länge dominerat och hantverket alltmer glömts bort, erbjuder Suitsupply en ny dimension inom manligt mode. Genom användning av de finaste tygerna, tillsammans med en uppmärksamhet vid detaljerna finns här alla förutsättningar till att göra shoppingen lyckad.

Faktum är att det vid ett blindtest utfört av Wall Street Journal år 2011 framgick att en kostym som kostar $600 från Suitsupply erbjuder samma kvalitet och stil som en kostym från Armani för $3,600.

Nedan är lite inspiration med höst- och vintermodet för 2018 från Suitsupply som förevisades vid New York Fashion Week i februari.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *