Suitsupply premiäröppnar i Sverige

Äntligen kommer ett av de mest intressanta modevarumärkena för män till Sverige! Det handlar om holländska Suitsupply som vi hyllat i flera omgångar här på Gentlemannaguiden och som tack vare sitt högklassiga och prisvärda utbud blivit mycket populärt. Under de senaste åren har Suitsupply följaktligen växt och expanderat till många nya marknader runtom i världen.

Suitsupply är ett av världens mest kända modevarumärken för män och kombinerar hantverksskicklighet med stil. I september månad öppnar Suitsupply alltså sin första butik i Sverige och har valt att etablera sig i Mood Stockholm.

Butiken slår upp sina dörrar i Mood Stockholms största butiksyta på 890 kvadratmeter, med ingång från Norrlandsgatan och inifrån Mood.

Att etablera Suitsupply i Sverige har länge varit på vår önskelista då vår onlineförsäljning i området har ökat snabbt under de senaste åren. Detta är ett logiskt nästa steg för att våra kunder ska komma närmare produkten och uppleva våra in-house tjänster. Mood Stockholm är en urban shoppingdestination mitt i city, vilket gör handelsplatsen till det perfekta valet för oss, säger Fokke de Jong, vd Suitsupply.

Suitsupply grundades år 2000 i Amsterdam av Fokke de Jong. Varumärket är uppmärksammat för att välja spektakulära ytor och byggnader för sina butiker. Idag är Suitsupply ett av världens snabbast växande modevarumärken med 84 befintliga butiker över hela världen.

– Vi är väldigt glada att Suitsupply väljer att öppna sin första butik i Sverige i Mood Stockholm. Det internationella modevarumärket kompletterar vårt övriga utbud med ett starkt erbjudande till den mode- och kvalitetsmedvetna konsumenten, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef hos AMF Fastigheter.

Mood Stockholm är en urban mötesplats belägen i centrala Stockholm. Med en unik butiksmix på ett 50- tal butiker har handelsplatsen utvecklats till en mycket intressant shoppingdestination. Etableringen av Suitsupply i Mood Stockholm stärker ytterligare handelsplatsens utbud inom herrmodet.

Om Suitsupply

I en industri där snabbt mode dominerar och hantverksskickligheten försvinner introducerar Suitsupply ett bättre alternativ: ett där det aldrig tummas på detaljer eller kvalitet. Varumärket har hyllats av både GQ, och Esquire och främst i ett blindtest utfört av Wall Street Journal där en kostym för 600 dollar från Suitsupply gavs en första placering tillsammans med en kostym för 3 600 dollar från Armani.

Suitsupply grundades i Europa år 2000 och har sedan dess vuxit till att idag ha över 80 butiker världen över i städer som Los Angeles, New York, London, Mexiko och Shanghai. Utöver de ökande fysiska butikerna har Suitsupply en stark onlinenärvaro och erbjuder hantverksskicklighet och stil till kunder i hela världen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *