Suitsupply sommaren 2018

Foto: Suitsupply

Vi har redan fått ta del av lite varmare väder på våra breddgrader och därför kan det för många av oss kännas som hög tid att uppdatera garderoben med nya plagg och nya fräscha färger inför sommaren.

Då det gäller typiskt somriga färger är ljusare färger som beige, vitt och ljusblått något som återkommer varje sommar. Ett tips för den som satsa på en klassisk sommargarderob som håller år efter år kunde därför vara att satsa på ytterplagg, som kavajer och byxor i någon av dessa färger och sedan krydda med mer trendkänsliga mönster och färger på skjortor, piké och accessoarer.

Vi börjar vår inspirationsresa mot sommaren med Suitsupplys utbud sommaren 2018. Som alltid erbjuder detta märke ett brett utbud av olika stilar, med allt från det formella till en mer avslappnad, men ändå uppklädd stil. Detta märke fungerar utmärkt för att illustrera det tidlösa och klassiska sommarmodet och de färger som traditionellt sett gäller på sommaren.

Vitt. Det är få årstider på året som är så förknippat med det vita klädesplagget som sommaren. Ofta är det införandet av vita byxor tillsammans med en kavaj i navy eller beige. Men det går alltså även att gå ”all in” på vitt som på bilderna ovan.

Gräddvitt. För den som är lite mer rädd för eventuell smuts som kan dyka upp under dagens lopp är det gräddvita en utmärkt val. Denna färg är enligt mig speciellt stilig med accessoarer, som scarf eller slips i brunt.

Khaki/beige. Om den vita färgen är synonymt med sommar, kan det samma sägas om den beiga kostymen. Som en mer avslappnad stil kan en tröja/piké med sneda ränder i fransk stil rekommenderas till denna kombination. Ljusblått passar utmärkt till den beiga kostymen för en dag på kontoret.

Olivgrönt. Den gröna färgen kom starkt redan till förra sommaren. Den nyans av grönt som syns speciellt klart bland många av modehusens kollektioner just denna sommar är olivgrönt. Detta är en färg som ”gifter sig” speciellt bra med ljusare färger som vitt, grått och ljusare pastellfärger. Pröva gärna blommiga skjortor i pastell, med vit basfärg till basplagg i olivgrönt.

Ljusblått. En annan klassiker som dyker upp i varierande nyanser varje sommar. Till höger syns en randig kavaj från Suitsupplys Jort-kollektion, som är inspirerad av de informella, engelska trädgårdsfester som dominerar under säsongen.

Sand. Sandfärgade plagg är ytterst enkla att kombinera med vitt för att få en ytterst stilig helhet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *