Suunto lanserar World Collection med unika äventyrsklockan Suunto Kailash

Äntligen en gps-klocka som är så stilig att den passar lika väl för vardag som för äventyr! Det kan konstateras när man tar del av Suuntos senaste nyhet Suunto Kailash. Den finländska klocktillverkaren Suunto lanserar nämligen nu en helt ny kollektion med unika äventyrsklockor avsedda för äventyrare med det nyfikna, företagsamma och risktagande tänkesätt som driver världen framåt.

Suunto Kailash har fått sitt namn efter det heliga tibetanska berget och är den första klockan i Suuntos World Collection. Denna bergstopp på 6 000 m har aldrig bestigits, men den har en närvaro som imponerar på äventyrare. – Det är förbjudet att bestiga Kailash men ändå är det förmodligen det berg som utstrålar mest energi och väcker alla bergsbestigares äventyrslust, säger den spanske äventyraren Kilian Jornet, som blev framröstad till årets äventyrare 2014 av National Geographics läsare. Kailash är en symbol för den heliga kallelsen att nå upp till vår mänskliga potential. Denna kallelse personifieras av atleter som Kilian och människor som tänjer på gränserna inom vetenskap, teknik och näringsliv och blir ledstjärnor för människans framsteg.

– Lanseringen av Suunto Kailash befäster Suunto som ett varumärke för personer som helhjärtat lever sina liv som ett äventyr och strävar efter framsteg. För många människor är äventyret inte något som kan reduceras till en viss uppsättning färdigheter eller utomhusaktiviteter – det är först och främst ett sätt att tänka och vara. Suunto Kailash har utformats och tillverkats med dessa människor i åtanke, säger Peter Nortmann, Business Director of Lifestyle Watches på Suunto.

Suuntos World Collection lanseras under beteckningen Suunto 7R – vilket står för den äventyrsgen som forskare har identifierat hos personer med ett äventyrligt tänkesätt. Suunto Elementum och Suunto Essential kommer också att ingå i Suuntos 7R-serie.

Ett äkta uttryck för sofistikerad hållbarhet

Allt sedan Suunto grundades för nästan 80 år sedan har den finska klocktillverkaren gått i bräschen när det gäller banbrytande innovationer som möjliggjort storartade äventyr – från kompasser och dykdatorer till sportklockor. Suunto Kailash bygger vidare på Suuntos tradition av kvalitet, innovation och tillförlitlighet.

– Kailash-klockorna lägger fokus på rena linjer och en modern look, säger Timo Yliluoma, chefdesigner för Suunto Kailash. Exklusiva detaljer, ett kännetecken för Suuntos klockor, kompletterar en diskret och klassisk form. Den lätta klockan har en stryktålig infattning tillverkad av titan, samt safirkristallglas, ett utomhussäkert komposithölje och en mjuk och tålig silikonrem. Bland detaljerna märks en särskild 7R-knapp tillverkad av safirkristall.

suunto kailash profil

Suunto Kailash-familjen finns i fyra upplagor: Copper, Slate, Carbon och Silver.

Unika funktioner för äventyrliga resenärer – inbyggd GPS, 7R-loggbok och Adventure Timeline™

Klockan Suunto Kailash kombinerar funktioner som uppskattas av vana resenärer, t ex globala, automatiska uppdateringar av tid och plats via GPS och en unik, ny äventyrslogg som sammanfattar dina äventyr. I äventyrsloggen kan du till exempel se hur många länder eller städer du besökt, och hur långt du har rest, genom att helt enkelt trycka på 7R-knappen. När du kommer till en ny stad visar klockan riktning och avstånd till din hem- eller startpunkt (t ex ditt hotell eller din bil).

På displayen Adventure Timeline™ kan du avläsa aktuell tid plus den information du själv önskar, till exempel höjd över havet, soluppgång/solnedgång eller din dagliga stegräkning. När den paras ihop med mobilappen Suunto 7R (finns just nu bara för iPhone) kan du få notiser om telefonsamtal, sms- och push-meddelanden via klockan. Informationen som samlas in från klockan presenteras i form av en tilltalande, visuell tidslinje på din mobil.

Vädertåligt etui

Suunto Kailash-klockorna levereras i ett vädertåligt cylinderetui i svart, anodiserad aluminium. På så sätt kan du skydda klockan eller andra värdesaker under dina resor. Suunto Kailash finns tillgänglig globalt hos utvalda återförsäljare från och med slutet av oktober 2015.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *