Svensk trend möter irländsk klassiker på St. Patrick’s Day – Vinn badrock och mössa!

tullamore d.e.w
Bild: TOKI för Tullamore D.E.W.

Är du en av dem som hoppat på trenden med vinterbad? Varför inte fira årets St. Patrick’s Day med ett dopp i det iskalla vattnet följt av en värmande Irish Coffee. En självklar kombination mellan en rådande kall svensk trend och en het irländsk klassiker – enkelt att packa med dig och avnjuta efter badet.

Den 17 mars är normalt sett en dag då grönklädda sjungande irländare patrullerar längst våra gator i sitt firande av St. Patrick’s Day. I år blir det annorlunda och städerna förblir tomma, utan det ekande ljudet från säckpipor, spontan riverdance och röda skäggutstyrslar inne på pubarna.

Vinn badrock och mössa!

I samband med St. Patrick’s Day anordnar Tullamore D.E.W. nu en tävling där du har möjlighet att vinna en badrock och mössa från Tullamore D.E.W. Det perfekta kittet för alla whiskeyälskare som hoppat på trenden med vinterbad.

Här är de frågor du behöver besvara för att ha möjlighet att vinna:

1. Varför firar man St. Patrick’s Day? 
2. Vad står D.E.W för i Tullamore D.E.W.? 

Gå in på Gentlemannaguidens Instagram-konto och följ instruktionerna samt svara på frågorna, så kommer vi att lotta ut en vinnare bland er som svarat rätt på dessa!

OBS! Tävlingen äger rum idag 17 mars 2021 och vinnaren utses imorgon 18 mars. Vinnare kontaktas genom direktmeddelande.

Här ser ni den badrock och mössa som vinnaren får:

Tullamore sunday hous
Bild: TOKI för Tullamore D.E.W.
tullamore st. patricks day
Bild: TOKI för Tullamore D.E.W.

Recept på Irish Coffee

Efter ett vinterbad är det alltid välkommet med en riktigt god Irish Coffee. Här ger Tullamore D.E.W. receptet på en värmande Irish Coffee efter badet.

Du behöver:

2 tsk farinsocker
4-5 cl Tullamore D.E.W. 1 kopp varmt kaffe Luftigt vispad grädde Sked

  1. Skaka grädde till en luftig konsistens i en shaker.
  2. Ta hjälp av skruvkorken på din Tullamore D.E.W. och mät upp 3 korkar med whisky i ett glaseller mugg.
  3. Blanda sedan i farinsocker och fyll på med en lagom kopp varmt kaffe.
  4. Rör om ordentligt med skeden så att sockret löses upp.
  5. Toppa den varma drycken med den luftiga grädden upp till kanten och njut!
Irish coffee recept

Historien om Irish Coffee

Den varma kaffedrinken skapades enligt historien vintern 1943 på Shannon Airport (Foynes Port) i Irland av Joseph ”Joe” Sheridan. Sent en vinternatt 1943 lämnar ett passagerarflyg Foynes med destination New York. Efter flera timmar i luften försämras vädret drastiskt över atlanten och kaptenen tvingas vända om för att invänta säkrare förhållanden.

Ett Morse-meddelande skickas till Foynes kontrolltorn för att informera flygplatsen om planets återkomst. Joe Sheridan med personal kallas tillbaka till restaurangen för att ta emot de skärrade och frusna passagerarna och erbjuda något varmt och stärkande vid landning.

Joe blev enligt historien inspirerad av de tuffa och kalla väderförhållandena och lät blanda i lite irländsk whiskey tillsammans med kaffet och toppade upp med lättvispad grädde.

Den varma kaffedrinken gjorde omedelbar succé och legenden säger att en tystnad lade sig i restaurangen när de trötta och frusna gästerna inmundigade den varma och stärkande drycken. En av passagerarna ska senare ha tackat Joe för det underbara kaffet och frågat om det var så kallat ”Brazillian Coffee?”. Joe svarade då skämtsamt: ”Nej, det är Irish Coffee!”

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *