Svenska Gindestilleriet Lydén Distillery tillverkar Världens bästa London Dry Gin 2021

lydén distillery worlds best london dry gin

Lydén Distillery är ett hantverksdestilleri i Ljungby, Småland. 2019 grundades Lydén Distillery av Roger & Emil Lydén, far & son, med ett gemensamt intresse. Svensk Hantverks Gin och med en dröm om att skapa en gin med smak av Småland. 

I Lydén Distillery produceras det idag gin – och inte vilken gin som helst. Efter att deras Dry Gin utnämndes till Sveriges bästa gin blev den kvalificerad vidare till finalen i World Gin Awards. Det är en av de mest respekterade och prestigefyllda tävlingarna i branschen som har flera års erfarenhet av att bedöma spritdrycker från hela världen.

Domarna föll för smaken av ”en fantastisk balans och kontroll av smaker och komplexitet” och Lydén Distillery Dry Gin fick utmärkelsen Världens bästa gin.

– Jag trodde knappt det är sant när vi såg det… Att vår Dry Gin skulle få utmärkelsen Världens bästa London Dry Gin 2021 i World Gin Awards är helt galet, berättar Emil Lydén med ett stort leende på läpparna. 

Guldmedalj i London Spirits Competition 2021

Lydén Distillery’s Dry Gin blev också belönad med ytterligare en guldmedalj nyligen. Denna gången i London Spirits Competition 2021 – som inte bara bedömer smak och kvalité, utan även prisvärdhet och förpackningsdesign.

Lydén Distillery Dry Gin är en klassisk London Dry Gin med en svensk touch. Den är destillerad med sju stycken ekologiska botanicals och är den första ginen som Lydén Distillery släppte, och lanserades på Systembolagets beställningssortiment i mars 2020.

Tillverkningsmetod

Ginen tillverkas i små batcher med noggrant utvalda ekologiska råvaror, varav några kommer från närområdet i Småland.

Allt på Lydén Distillery görs helt för hand. De fyller flaskorna, sätter på korkarna, etiketterna och när de är klara – signeras varje flaska för hand. Hantverket gör varje batch och flaska unik.

Smaken kan beskrivas som komplex och välbalanserad med inslag av enbär, koriander, lingon, citrus och skog. På Systembolaget hittar du den med artikelnummer 86424, med ett pris på 299 kr för 500 ml. Den finns idag på Systembolagets hyllor i närområdet och är beställningsbar över hela landet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *