Svenska klocksuccén Carl Edmond lanserar nya modeller

joel kinnaman klocka

Svenska klockmärket Carl Edmond, med ägare som bl.a. Joel Kinnaman och Peter Forsberg, lanserar under hösten flera uppdaterade modeller.

Carl Edmond är ett svenskt klockvarumärke som lanserades i september 2017. Fokus ligger på väldesignade och stilrena klockor av god kvalitet. Sedan starten har varumärket vuxit snabbt och etablerat sig på flera nyckelmarknader världen över med över 200 återförsäljare.

Klockorna har trots sitt tillgängliga prisläge attraherat både kändisar och kungligheter – de har setts på bl.a. Prins Daniels och Kronprinsessan Victorias handled och bärs frekvent av delägarna och ambassadörerna Joel Kinnaman och Peter Forsberg.

Kronprinsessan Victoria med en klocka från Carl Edmond på sin handled.

Nu har varumärket uppdaterat sitt utbud där vi får se varumärkets populära modeller Ryolit och Granit i nya färgställningar och med nya metallarmband. Ryolit är en elegant rund klocka i klassiskt snitt medan Granit är en djärvare kvadratisk modell. Klockorna är designade av den namnkunnige schweiziske designern Eric Giroud, som tidigare designat för varumärken som Harry Winston och Vacheron Constantin.

Till hösten finns modellerna i guld, roséguld och med en rad olika färgställningar på den galvaniserade urtavlan.

Den nya kollektionen klär i guld och silver för en mer elegant känsla utan att tappa sin prisvärdhet. Det skapar en ’chic’ attityd utan att vara elitistisk. Samstämmigheten förblir tydlig i den nya kollektionen som liksom varumärkets första låter minimalism möta karaktäristisk asymmetri för att skapa harmoni, säger Eric Giroud.

Den schweiziske designern Eric Giroud. Foto: Johann Sauty

De nya modellerna finns nu att köpa på carledmond.com samt hos återförsäljare som Åhléns, Klockmaster och Stjärnurmakarna.

Modellen Granit i guldfärg och mesharmband.
Den klassiska och runda modellen Ryolit.

Modeller och storlekar:
Granit i 29 mm respektive 34 mm
Ryolit i 36 mm respektive 40 mm

Priset på klockorna är 1995-2155 SEK.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *