Svenskt herrmode på Pitti Uomo 87

Den 13-16 januari arrangerar Business Sweden, Svenska Moderådet och VisitSweden en utställning för svenska företag på herrmodemässan Pitti Uomo i Florens. Målet är att skapa en plattform för svenskt herrmode, #swedishspot 2015, som visar upp de senaste trenderna och svensk spetskompetens.

Sju svenska modeföretag har valts ut av Pitti Uomo: Whyred, Bread & Boxers, Nikolaj d’Etoiles, Nor Autonom, Army of Me, The Case Factory och Ljung. Företagen får möjlighet att visa upp sina produkter på Quinte Theatro i Florens och skapa kontakter med globala aktörer på marknaden. Pitti Uomo är en av de största internationella mässorna för herrmode med deltagare från över 20 länder. Mässan lockar varje år cirka 21 000 inköpare från stora modehus som Le Bon Marché, Harrods och Rinascente.

– Att delta på Pitti Uomo är en unik möjlighet för svenska modeföretag att marknadsföra sig internationellt. Det är också ett fantastiskt tillfälle att få visa upp vad Sverige har att erbjuda inom herrmode genom att samla de mest framträdande svenska varumärkena på området, säger Kristofer Svartling, handelssekreterare och chef för Business Sweden i Italien.

– Vi har länge levt med begreppet ”det svenska modeundret” men nu börjar omvärlden verkligen sätta svenskt mode högst upp på önskelistan. CNN rankade nyligen Sverige som världens näst bäst klädda land efter Italien och det är roligt att våra talangfulla och kreativa svenska designers får genomslag, säger Elin Frendberg, vd på Svenska Moderådet

Svenskt mode har blivit en av landets största exportframgångar. Några internationellt erkända varumärken som vuxit de senaste tio åren är Tiger of Sweden, Acne Jeans, Nudie Jeans, J.Lindeberg, Whyred, Gant, Filippa K, Hope, Our Legacy, Eton, Morris, Cheap Monday, WeSC, Rodebjer, Carin Wester, Ida Sjöstedt, Stylein, och Odd Molly.

pitti uom swedish

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *