Sveriges största podcasttävling Poddnästet lanseras

poddnästet

Podcastbolaget Acast letar efter nästa stora podcast-sensation genom lanseringen av Sveriges största podcasttävling Poddnästet, som ger vem som helst chansen att vinna en högkvalitativ podcastproduktion och marknadsföring. En vinnare får en hel podcastsäsong producerad och marknadsförd till ett värde av en kvarts miljon kronor.

Acast har sett ett märkbart ökat intresse för innehållskapande det senaste året. Idag har Acast över 30,000 poddar i sitt stall och har stöttat tusentals shower att växa till storslagna succéer, däribland showerna Wahlgren & Wistam, Brita & Parisa, Spöktimmen, Mellan Himmel och Jord, Rättegångspodden med flera.

Nationell tävling för att hitta nästa poddsensation

Genom denna nationella tävling vill Acast bryta ny mark inom podcastlandskapet i Sverige och hitta nya, inspirerande talanger som kan inta en plats på svenska topplistan.

– Än finns det otroligt mycket outforskad mark i Sverige för kreatörer att ta — med Poddnästet kan vem som helst förverkliga sina drömmar oavsett kön, ålder eller bakgrund. Vinnaren kommer utses baserat på originalitet av podcastidé, tonalitet och kreativ höjd. Vårt mål är att identifiera nya kreatörer och format som ännu inte tagit klivet in i ljudsfären där det finns potential att växa till nästa stora podd-sensation,” säger Frida Klevemark, innehållschef på Acast i Sverige.

Humortrion JLC i juryn

Poddnästet affisch

Tävlingens jury består av representanter från Acasts marknads- och innehållsavdelning, samt trion JLC som utgörs av Lucas Simonsson, Jonas Fagerström och Carl Deman. Tillsammans med Acast har deras podcast Mellan Himmel och Jord vuxit att bli en av Sveriges största kommersiella poddar.

– Nu är det upp till bevis för svenska folket att visa vad de går för — någonstans där ute finns nästa stora succéshow och med Acast i ryggen kan vem som helst gå långt. Tänk stort, satsa hårt – men kom ihåg, det finns bara en Mellan himmel och Jord podcast,” säger poddskaparen Lucas Simonsson.

Vem som helst över 18 år bosatt i Sverige kan medverka i Poddnästet och man kan skicka in sitt tävlingsbidrag fram till den 29 oktober 2021. I vinsten ingår åtta stycken episoder producerade och distribuerade av Acast, samt innehållsrådgivning av Acasts professionella innehållsteam och marknadsföring av vinnarens podcast vid lansering.

Läs mer och skicka in ditt bidrag på www.poddnastet.se.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *