Ta hjälp av flyttfirma när du flyttar

flytthjälp online

Att flytta till en ny bostad kan vara förknippat med glädje och förväntan. Själva flyttdagen är det dock få som ser fram emot. Här tar vi fram några enkla tips för hur du kan göra flyttandet till en mer njutbar upplevelse för både dig och dina närmaste.

I de flesta fall är en flytt en långdragen process som börjar långt innan själva flyttdagen. Det är ändå själva flyttdagen som är förknippat med mest ångest. Ofta behövs hjälp av både vänner, familj och bekanta för att ro projektet i hamn. Det finns dock ett enkelt sätt att bespara både dig själv och dina närmaste en massa tid och besvär – anlita flyttfirma!

Flyttfirmor har många olika tjänster

Oavsett om du behöver flytthjälp, packning eller flyttstädning finns det ett bra utbud av firmor som erbjuder detta. Grabbarnaflytt.se är ett exempel på företag som erbjuder alla dessa tjänster. Här får du också bra tips inför kommande flytt.

Flyttjänster har utvecklats enormt under de senaste åren och numera erbjuds vi ofta ett komplett utbud av tjänster under en och samma firma. Längre ner får du tips för vad det kan vara bra att tänka på vid val av flyttfirma.

3 fördelar med att anlita flyttfirma

Det finns vissa fördelar med att anlita flyttfirma som det inte går att bortse från:

 • Flyttfirmor har alla nödvändiga redskap
  En av de största problemen vid flytt är att vi ofta saknar nödvändiga fordon och redskap för flytt. Seriösa flyttfirmor har alla de verktyg som behövs för att göra flyttandet både snabbt och smidigt.
 • Det går snabbt och smidigt
  Flyttfirmor har inte enbart alla redskap tillgängliga, de har även erfarenhet av hur du packar dina grejor bäst. Det går snabbt och smidigt, samtidigt som du slipper att bära sakerna själv.
 • Erfarenhet av alla flyttföremål
  Ytterligare en fördel är att personal hos flyttfirmor också har erfarenhet av hur olika känsliga föremål skall hanteras utan att skadas. Flyttfirmor har också sina uppdrag ansvarsförsäkrade och tar ansvarsfullt hand om alla föremål som skall flyttas.

Det som gör att vissa gärna vill göra allt själv har oftast att göra med kostnaden. Men om du beaktar allt du utsätter både dig själv och dina närmaste för, samt eventuell tilläggsutrustning som behöver införskaffas är det i de flesta fall värt det. Att ha hjälp av proffs är guld värt även i dessa sammanhang.

Kostnaden för att anlita flytthjälp

I allmänhet får du priset för flytthjälp genom att skicka en offertförfrågan till en flyttfirma. Hos nämnda Grabbarnaflytt.se kan du specificera om du förutom själva flyttjänsterna även önskar extra tjänster som städning och magasinering eller dylikt. Du kan också välja enbart flyttstädning.

Avslutningsvis – några tips för dig som vill anlita flytthjälp

Oavsett vilken firma du anlitar för flytthjälp är det viktigt att se till att företaget uppfyller tre villkor:

 • Företaget har f-skatt
 • Uppdragen är försäkrade
 • Flyttservicen sker enligt Sveriges Åkeriföretags bestämmelser

Det är också att rekommendera att du väljer en flyttfirma som har sin bas i den stad du bor i. Det gör att de har enklare att navigera i trafiken, då de känner till alla genvägar samt eventuella flaskhalsar i trafiken. Allt detta sparar dig både tid och pengar då du i många fall betalar enligt hur lång tid flytten tar.

Vi rekommenderar att du i alla sammanhang tar hjälp av proffs där det bara är möjligt. Alltför ofta är det av ren snålhet som vi försöker sköta allt själva. Tänk också på andras bästa i dessa sammanhang. Att ta hjälp av flyttfirma besparar både dig själv och dina närmaste både tid och framförallt kraft!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *