Ta med hunden på lyxhotell i Sverige och Europa

Foto: Secret Escapes

Många hundägare känner förmodligen igen känslan av oro och krångel som ofta uppstår när man ska ordna hundvakt inför resan, men det finns faktiskt ganska många hotell som välkomnar hundar, både i Sverige och i övriga Europa. Resesajten Secret Escapes listar här sju lyxhotell med hundvänliga regler som gör att matte och husse tillsammans med sin fyrbenta vän kan njuta av semestern.

1. Häringe Slott i Stockholm

För den som önskar att söka sig till en lantlig miljö är Häringe Slott söder om Stockholm ett mycket passande alternativ. Häringe Slott är beläget vid Landfjärden och omges av Häringe-Hammersta naturreservat. Hundbesöket måste föranmälas men sedan är du och din fyrbenta vän fria att strosa omkring i de vackra omgivningarna och njuta av de många natursköna upplevelserna. Hotellet bjuder dessutom på en majestätisk pool, en havsbastu, tennisbana, bowlingbana, vinprovningar och utflykter.

Hotell där man får ha hund i Stockholm
Foto: Secret Escapes

2. Grand Hôtel i Stockholm

Om du är ute efter en mer stadsliknande miljö har även Grand Hôtel Stockholm hundvänliga regler. Det femstjärniga Grand Hôtel Stockholm fullkomligen andas lyx och flärd och låter både dig och din hund njuta i en avslappnande miljö, förutsatt att du föranmäler ert besök. Utsikten från hotellrummen är oslagbar och hotellet bjuder på alla möjliga upplevelser, allt från välgörande spabehandlingar till storslagna smaksensationer.

Foto: Secret Escapes

3. Elite Park Avenue Hotel i Göteborg

Mitt på Kungsportsavenyn, granne med Lorensbergsparken och Götaplatsen, ligger det hundvänliga hotellet Elite Park Avenue Hotel. Mot en mindre kostnad är du och din hund mer än välkomna hit och då ingår även ett helt kit med mat, godis och leksaker. Förutom ett oslagbart läge erbjuder Elite Park Avenue Hotel bland annat också en wellnessavdelning med tillgång till personlig träning, ett eget café och en egen restaurang med bar.

hotell där man får ha hundar i malmö
Foto: Secret Escapes

4. Elite Hotel Savoy i Malmö

Elite Hotel Savoy är ett lyxigt hotell i klassisk stil beläget mitt emot Malmö Centralstation. Faktum är att hotellet faktiskt är ett av Sveriges äldsta hotell. Elite Hotel Savoy kan bland annat erbjuda gästerna gym, bastu och pub. Hit är hundar välkomna men det krävs att man föranmäler besöket. För ett litet kostnadstillägg går det att boka ett rum där husdjur är tillåtna och då ingår ett kit med hundbädd, godis och matskålar.

hotell där man får ha hundar kreta
Foto: Secret Escapes

5. Casa Delfino Hotel & Spa på Kreta

För den som planerar att ta med vovven på en utlandssemester kan flera populära turistorter erbjuda många hundvänliga hotell. Till exempel kan det femstjärniga boutiquehotellet Casa Delfino Hotel & Spa i Chania vara ett passande alternativ för familjeresan eller parresan. Casa Delfino Hotel & Spa är ett exklusivt och stillsamt hotell med utsikt över havet och den gamla delen av huvudstaden Chania.

6. Hotel Laurin i Portofino

För parresan eller kompisresan kan Hotel Laurin i Portofino vara ett lämpligt alternativ. Personalen på hotellet är vana vid att ta emot hundar och här kan du och din hund njuta av den extremt vackra omgivningen och ge er ut på någon av de många fina promenadvägar som omger hotellet. Varför inte ta ett dopp i havet tillsammans efter promenaden?

Foto: Secret Escapes

7. Hotel Hesperia Ciutat på Mallorca

Ytterligare ett alternativ som passar familjesemestern eller kompisresan och som välkomnar hundar är Hotel Hesperia Ciutat på Mallorca, mer exakt i Palma. Det här hotellet ligger mitt i smeten och kan erbjuda närhet till både strand och stad. Den perfekta kombinationen för dig som vill ha tillgång till både naturupplevelser, kulturupplevelser, shopping och nattliv.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *