Ta väl hand om ditt skägg

styla ditt skägg

Ett välvårdat skägg är riktigt snyggt! Dock är det ju så att alla skägg är ju unika. Det har att göra med tillväxt av det, vad du har för ansiktsform samt vad du själv har för ambitioner kring ditt skägg. Om du vill att det ska se välvårdat ut, så gäller det att du ser till att ta väl hand om det och göra det på rätt sätt. Det är inte fel att ha en daglig rutin kring ditt skägg

Precis som din hud under dagen blir smutsig, så blir även skägget det. Du bör se till att tvätta ditt skägg, så att det inte börjar lukta eller klia. Det går bra att tvätta skägget med en mild ansiktstvätt, eller så skaffar du dig ett särskilt skäggschampo. Ett sådant schampo är särskilt anpassat för skägg. Det finns även skäggbalsam att använda efteråt. 

Om du vill så kan du efter det även preppa ditt skägg. Du kan göra det på lite olika sätt. Bland annat finns det skäggolja att använda för det.

Styla skägget

Det är inte bara att tvätta och preppa skägget du bör göra. Du bör även se till att styla till det så att du har kontroll över det. Du kan forma ditt skägg så som du vill ha det. Det kan du göra med hjälp av till exempel så kallat skäggvax. Detta särskilda vax ser till att göra det formbart och ger det stadga. Det smörjer även skägget på bra sätt. En annan bra produkt är annars mustaschvax. Du som inte vill ha vaxbaserade produkter, du kan välja sådana som är utan. 

Då och då bör du se till att trimma och klippa ditt skägg. Det så att det inte växer helt okontrollerat. Du kan med fördel satsa på att skaffa dig en särskild skäggtrimmer samt även ha en bra rahyvel.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *