Tandblekning: en av de hetaste skönhetstrenderna för män

bästa tandblekning hemma

Tandblekning är ett smidigt sätt att ge ditt utseende och självförtroende en välförtjänt boost. Trots det är det många män som förbiser tandblekning och kategoriserar det som ett “tjejigt” skönhetsingrepp.


Vi står däremot fast vid att tandblekning är något som alla bör överväga, framför allt de som är måna om sitt utseende – vilket varje sann gentleman bör vara. Därför tänkte vi nu ge dig de tips du behöver för att uppnå vitare tänder, utan att besöka tandläkaren eller använda skadliga och potentiellt skadliga.

Bleka tänderna hemma – fungerar det verkligen?

Ja, visst kan man bleka tänderna hemma. Faktum är att tandblekning hemma är det som rekommenderas av experter då det är lika effektivt och billigare än traditionella metoder hos en tandläkare.

Faktum är att de tandblekningskurer som idag används för hemmabruk är betydligt mindre skadliga än de tandblekningskurer som används av tandläkare. Detta eftersom EU:s regler gällande skönhetsprodukter för privat bruk är mer strikta än de för läkare.

Den kanske främsta fördelen är dock prislappen. Ska du bleka tänderna hos en tandläkare får du räkna med att punga ut tusentals kronor för en enklare behandling. Samtidigt som du kan uppnå exakt samma resultat på kortare tid hemma och endast spendera ett par hundralappar.

Vad är bästa tandblekningen?

Den bästa tandblekningen för dig beror på dina behov och de resultat du vill uppnå. För fullständig information om tandblekningsmetoder rekommenderar vi följande sajt där du enkelt kan hitta bästa tandblekningen.

För att sammanfatta finns det i regel tre olika sätt att bleka tänderna på hemma, i alla fall om vill upp tillfredsställande resultat.

  • Tandblekningskit – ett paket med allt man behöver för att bleka tänderna. Levereras med någon form av blekningsgel, bettskenor och i vissa fall LED-lampa för bättre resultat.
  • Whitening Strips – det kanske enklaste sättet att bleka sina tänder på. Allt du behöver göra är att fästa en remsa på tänderna under 10-20 minuter.
  • Blekningspenna – vill du bara bleka tänderna ett par nyanser eller försöker upprätthålla en redan utförd blekning är en tandblekningspenna att rekommendera.

Bonus tips: huskurer

Huruvida huskurer fungerar för tandblekning är ett debatterat ämne; vissa påstår att det fungerar medan många menar på att det bara är bluff.

Är du intresserad i att testa en huskur är bikarbonat, kokosolja, aktivt kol och gurkmeja de vanligaste metoderna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *