Tanqueray Gin och Muro Scents lanserar en exklusiv serie doftljus

muro doftljus samarbete med tanqeray

Trots att Tanqueray-receptet är en noga skyddad affärshemlighet, är det dock känt att det innehåller fyra basväxter: enbär, koriander, angelikarot och lakrits. För att lyfta fram de utsökta aromerna och smakerna i varje flaska lanserar det ikoniska ginvarumärket nu en kollektion av exklusiva doftljus tillsammans med det nordiska doftvarumärket Muro Scents, lagom till Alla Hjärtans Dag.

Tanqueray grundades för över 170 år sedan av Charles Tanqueray, en prästson som valde att inte följa familjen kallelse utan i stället öppnade ett destilleri i London. Tanqueray är fortfarande den perfekta blandningen av uppfinnerikedom, arv och noggrant utvalda botaniska aromer och smaker.

3 exklusiva doftljus

tanqueray muro candles samarbete

Med den starka och växande Apertivo-trenden har gin utan tvekan varit den lysande stjärnan i spritkategorin under de senaste åren. I takt med att intresset och kunskapen ökat har konsumenterna blivit mer krävande och kräsna när det kommer till smak. Tanqueray, med sin ikoniska cocktailshaker-flaska, har satt standarden för gin i nästan ett helt sekel.

I ett exklusivt samarbete med det nordiska parfymhuset Muro Scents har Tanqueray fångat nyckelingredienserna från Tanqueray No. Ten, Tanqueray Rangpur och Tanqueray Flor de Sevilla för att skapa tre unika doftljus med aromer från bensoeharts, frankincense, myrra, cypress och svartpeppar till ingefära, anis och läder.

Tanquerays doftljusserie, som går under namnet Top Notes, kommer att finnas att köpa på muroscents.com från den 14 februari, till ett pris av 650 SEK/styck.

Top Notes är baserat på tre stycken typer av Tanqueray, omförvandlande till skräddarsydda dofter:

Tanqueray No. Ten

muro candle tanqueray samarbete

Tanqueray No. Ten förstärker arvet av det ursprungliga London Dry-receptet och sätter standarden som den första ultra-premium gin:en. Destillerad i små partier med de fyra ursprungliga växterna från London Dry, samt tillsats av färska hela grapefrukter, apelsiner,

limefrukter och kamomillblommor ger Tanqueray No. Ten en explosion av färsk citrus i varje klunk.

Tanqueray Flor de Sevilla

muro candles doftljus flor de Sevilla

En saftig och fruktig gin med en djärv, bittersöt smak. Sevilla-apelsiner destillerade med apelsinblommor och de fyra växterna i de klassiska London Dry-receptet. Pineyenbär, pepprig koriander, aromatisk angelika och söt lakrits.

Tanqueray Rangpur

muro candles flor de seville

En exotisk blandning med en spektakulär fräsch smak. Rangpur bär all zest av lime och saftigheten från mandariner, och lyfter samtidigt upp en perfekt balans mellan fyra klassiska botaniska växter – pineyenbär, pepprig korander, aromatisk angelika och söt lakrits.

Vi ställde även en fråga till Wolf Fischer, grundare av Muro Scents.

Hej Wolf, du är doftexperten i detta kreativa projekt. Kan du berätta lite om ditt parfymhus, Muro Scents?

Muro Scents är ett litet, men innovativt parfymhus, grundat 2017. Vi kallar oss en union av skandinavisk konstdesign, handgjorda dofter och kulturer från hela världen. Våra grundare kommer från världens alla hörn och vi är de första minoritetsägda företaget inom doftbranschen. Doft har alltid betytt mycket för människor, oavsett kultur, och kan få dig att känna dig mer närvarande och medveten om din omgivning. Det är därför vi är så besatta av att utforska historien om dofter här på Muro. Vi letar alltid efter den bästa upplevelsen och vårt mål är att förbättra människors omgivning med en mängd naturliga toner.

När tycker du är den bästa tiden att njuta av ett doftljus från Top Notes?

Innan middag! Alla dofter är ganska fräscha och ger en fin touch till vardagen. Njut av ditt doftljus med vänner och drinkar före middagen, men håll det borta från barn och husdjur 😉

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *