Tanqueray lanserar PeTanqueray – en franskinspirerad sommarupplevelse för gin- och bouleälskare

tanqueray boule

Den anrika brittiska gintillverkaren Tanqueray lanserar i sommar PeTanqueray, en boule och ginupplevelse tillsammans med Boulebar på deras anläggningar i Sverige och Danmark. Mellan den 11 juni – 11 juli kommer möjligheten finnas att boka PeTanqueray-upplevelsen på någon av Boulebars anläggningar, och tillsammans med sina vänner spela boule och njuta av lyxiga G&Ts på det sydfranska sätt som det bör upplevas.

Boule, eller pétanque, är ett samlingsnamn för flera olika typer av boulespel som spelas genom att kulor av stål kastas mot en mindre träkula, även kallad ”lille”. Boule som vi känner till det idag har sitt ursprung från Frankrike, där ordet ”boule” kort och gott är det franska ordet för klot.

Tanqueray boule

Likaväl som boule är en sport, handlar det lika mycket om att ha kul tillsammans med sina vänner eller familj. Att tillsammans dela en god stund med mat och något gott att dricka, likt parken bland Marseilles ruffa bakgator.

Att spela boule är enkelt och kul, alla kan verkligen vara med och ofta har nån i gänget oanade talanger! Intresset för att umgås utomhus över en aktivitet är rekordstort just nu och vi är så glada över att så många väljer att komma till Boulebar, säger Sara Berndtsson, Marknadsansvarig Boulebar.

boulebar Tanqueray

Tanqueray är känd för sin praktfulla, djärva och smakfulla destillerade gin. Det senaste tillskottet är Tanqueray-familjen är Tanqueray Blackcurrant Royale. En unik och modern gin smaksatt med Franska vinbär och vanilj, inspirerad av Charles Tanquerays resors till boulens-hemland, Frankrike, under 1840-talet.

Tanqueray är en av våra absolut mest popluära produkter och en favorit hos ginälskare världen över. Efter det här året är vi är övertygade om att männskor längtar efter att få nya sammanhang och aktiviter att göra tillsammans utomhus, PeTanqueray som en boule- och ginupplevelse utomhus kommer vara ett perfekt exempel på det, säger Sophia Torabbeigi på Diageo.

boulebar Tanqueray

Under fredagar-söndagar mellan 11 juni – 11 juli kommer det finnas möjlighet att uppleva PeTanqueray by Tanqueray på Boulebars anläggningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Alla gäster kommer kunna boka PeTanqueray- upplevelsen; vilken består av 90 minuters boule, en valfri Tanqueray Blackcurrant Royale-cocktail samt utvalda snacks för 295 SEK/person.

Samla dina vänner och upplev boule som det bör upplevas, i goda vänners lag och med en fantastisk Tanqueray Blackcurrant Royale-cocktail i handen.

För mer information och bokning, besök: https://www.boulebar.se

Förslag till servering

Tanqueray boulebar boule

Tanqueray Blackcurrant Royale och Tonic (2.1 enheter alkohol) 

Du behöver:

 • 50ml Tanqueray Blackcurrant Royale
 • 150ml premium tonicvatten
 • Garnera med färska svarta vinbaär / björnbär och citron

Såhär gör du:

 1. Fyll ett copaglas med is
 2. Häll i Tanqueray Blackcurrant Royale
 3. Tillsätt premiumtonic och rör om
 4. Garnera med en näve mörka bär och en citronklyfta
boulebar Tanqueray

Tanqueray Blackcurrant Royale French 75 (2.7 alkoholenheter) 

Du behöver:

 • 50ml Tanqueray Blackcurrant Royale o ○ 30ml citronsaft
 • 15ml sockerlag
 • 50ml prosecco
 • Garnera med citronskal 

Såhär för du:

 1. Addera Tanqueray Blackcurrant Royale, citronsaft och sockerlag i en shaker och skaka
 2. Sila ner i ett coupeaglas 
 3. Toppa med prosecco
 4. Garnera med citronskal
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *