Tärnsjö Garveri utökar kollektionen för den resande mannen

Tärnsjö Garveri utökar sin egna ICON Collection med fler små läderprodukter för en stilfull resenär. Tärnsjö erbjuder som det enda garveriet i världen ett högkvalitativt läder med organisk certifiering – en hett efterfrågad råvara på den miljömedvetna svenska mode- och designmarknaden.

Det lilla företaget från Heby utanför Uppsala har blivit den självklara leverantören till stora svenska varumärken som vill satsa på en ekologiskt hållbar läderprodukt. I vår har bland annat H & M, Thornhammar, Dagmar, DUX, Hästens och Skultuna presenterat kollektioner och produkter i Tärnsjös läder. Vegetabiliskt garvat läder är förutom ekologiskt också mycket slitstarkt och tåligt. Den barkgarvade ytan åldras på ett snyggt sätt och får med åren en personlig prägel.

Förutom att leverera läder till andra varumärken har Tärnsjö Garveri parallellt arbetat med att utveckla och utöka sin egen ICON Collection, som står för tidlös elegans och tillgänglig lyx. Bland de nya produkterna finns bland annat luggage tag, glasögonfodral, senilsnöre och korthållare. Dessa kompletterar kollektionen som sedan tidigare består av bland annat portfölj, datorfodral och necessär. ICON Collection är en modern tolkning av klassiskt svenskt hantverk och ett resultat av över 140 års erfarenhet av sadelmakeri på Tärnsjö Garveri.

The ICON Collection riktas starkt mot den internationella marknaden, där de handgjorda läderprodukterna säljer mycket bra. Stora marknader för Tärnsjö Garveris egen kollektion är bland annat England och i USA.

– Vi ligger helt klart rätt i tiden med en ekologiskt hållbar, hantverksmässig kollektion med en tidlös skandinavisk stil. Den organiska certifieringen på vårt läder är någonting unikt som vi märker att konsumenterna värdesätter allt högre, säger Axel Bodén, Tärnsjö Garveris VD och ägare.

I Sverige säljs The ICON Collection hos utvalda återförsäljare i Stockholm och Göteborg, samt i den egna webbshopen.

tärnsjö garveri portfölj icon
Portfölj från The ICON Collection.

Tärnsjö Garveri har garvat läder sedan 1873 och är idag ett av resterande 5 % av garverier i världen som enbart garvar vegetabiliskt med barkextrakt.

– För oss är det en självklarhet att ta hänsyn till naturen och driva en kvalitetsstyrd verksamhet baserad på hållbarhet. Utifrån denna värdegrund har och kommer vi alltid erbjuda våra produkter och tjänster, säger Axel Bodén.

Tärnsjö Garveris verksamhet är fokuserad på fem områden; garvning och försäljning av läder, produktion och försäljning av hästprodukter under eget varumärke, produktion av små läderprodukter för olika varumärken inom mode samt omklädnad av möbler i sadelmakeriet samt nu också egen produktion och försäljning av ICON Collection.

Tärnsjö Garveri ligger i Tärnsjö i Heby kommun nordväst om Uppsala, cirka 13 mil från Stockholm. Företaget ägs Av Axel Bodén och Torbjörn Lundin.

tärnsjö garveri telefonhållare
Iphone-hållare från The ICON Collection.
tärnsjö garveri ljus portfölj
En ljus och stilfull portfölj från samma kollektion.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *