Teeling Irish Whiskey Destillery – världens bästa whiskyattraktion

The Spirit of Dublin – Teeling Irish Whiskey Destillery får pris som världens bästa whiskeyattraktion 2016 av World Whiskies Awards. Sedan man slog upp portarna för sitt besökscenter för ett år sedan har man tagit emot hela 60 000 besökare till destilleriet i centrala Dublin i stadsdelen ”Liberties”.

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest intressanta destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri. Priset är ett kvitto på att hårt arbete och whiskeyvisioner kan löna sig.

Vi upplever en extremt spännande och expansiv tid just nu för irländsk whiskey och vi är oerhört stolta för priset vi fått. Vi kommer att fortsätta att förnya den Irländska whiskeyn och släppa nya varianter från Teeling whisky samt fortsätta expandera vår närvaro utomlands”, säger Jack Teeling som är VD på The Teeling Whiskey Company.

The Teeling Whiskey company är Irlands ledande, familjeägda och oberoende whiskeyproducent och har fått fina recensioner för sin whiskey på flertalet internationella whiskytävlingar.

teeling 2

Bröderna Jack och Stephen Teeling.

teeling distillery 2

Här har du all fakta som behövs om du vill besöka det prisade destilleriet i Dublin. 
Besöksadress:

Teeling Whiskey Distillery
13-17 Newmarket
Dublin 8

Öppettider:
Destilleriet har öppet varje dag 09.30 – 17.30 (sista visning)
Phoenix Café (bar) har öppet 07.30am – 17.30

Teeling Whiskey Group Shot

Från vänster: Teeling Single Grain Wine Cask, nr 87632, 449 kr. Teeling Small Batch Rum Cask, nr 87068, 369 kr. Teeling Whiskey Single Malt, nr 84271, 499 kr.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *